Η Ολλανδία στέλνει αόρατα αεροσκάφη F-35 στη Βουλγαρία


Μάρτιος 11, 2022. Ελλάδα.

Η πολεμική αεροπορία της Ολλανδίας θα στείλει αεροσκάφη F-35  στη Βουλγαρία μαζί με 200 στρατιωτικούς.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας της Βουλγαρίας, Ατανάς Ζαφίροφ στη Nova TV, διευκρινίζοντας ότι η αποστολή θα φθάσει για τη φύλαξη του βουλγαρικού εναέριου χώρου.

Προγραμματίζεται για τον σκοπό αυτό από τις 4 Μαρτίου έως τις 24 Ιουνίου φέτος. να αναπτυχθούν στο έδαφος της Βουλγαρίας δυνάμεις και μέσα της ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας που αποτελούνται έως 8 αεροσκάφη και 200 στρατιωτικοί.

Το Υπουργικό Συμβούλιο επέτρεψε επίσης την ανάπτυξη στο έδαφος της Βουλγαρίας έως τις 15 Απριλίου, αντί για τις 5 Απριλίου, δυνάμεων και μέσων της ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας που αποτελούνται από έως 10 αεροσκάφη Eurofighter F-2000 Typhoon και έως 200 στρατιωτικούς.

Από τις 17 Φεβρουαρίου, ισπανικά αεροσκάφη συμμετέχουν στην υλοποίηση κοινών εργασιών για την ενισχυμένη προστασία του εναέριου χώρου (Air Policing) με τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που αεροσκάφη F-35 αόρατα για τα ραντάρ έχουν σταλεί για φύλαξη του εναέριου χώρου σε συμμαχική χώρα. Προς το παρόν δεν είναι σαφές σε ποια βουλγαρική αεροπορική βάση θα βρίσκονται τα αεροσκάφη stealth.

dnes.dir.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr