Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησαν για ελεύθερο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών


Απρίλιος 2, 2022. Ελλάδα.

Οι χώρες κατέληξαν σε συμφωνία μετά από μήνες διαπραγματεύσεων. Τα περισσότερα από τα προϊόντα που διακινούνται μεταξύ των χωρών θα είναι αδασμολόγητα, συμπεριλαμβανομένων: προϊόντων διατροφής, γεωργίας, καλλυντικών, ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων.

Μετά από 5 μήνες διαπραγματεύσεων

Πρόκειται για μια συμφωνία που περιλαμβάνει θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο αγαθών, τα τελωνεία, το εμπόριο υπηρεσιών, τη συνεργασία, τις κρατικές προμήθειες, το ηλεκτρονικό εμπόριο και την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. 

Το 95% των προϊόντων που διακινούνται μεταξύ των χωρών περιλαμβάνονται στη συμφωνία και θα απαλλάσσονται από τα τελωνεία άμεσα ή σταδιακά: προϊόντα διατροφής, γεωργία, καλλυντικά, ιατρικός εξοπλισμός, φάρμακα και άλλα. 


Η υπογραφή συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ του Ισραήλ και των Εμιράτων 


Η συμφωνία προωθεί επίσης το εμπόριο υπηρεσιών μεταξύ των χωρών, διασφαλίζοντας κανονιστική ασφάλεια σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες διανομής (χονδρική και λιανική), η πληροφορική και άλλα.

Ο Πρωθυπουργός Μπένετ χαιρέτησε τη συμφωνία:

«Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή στη σχέση μεταξύ του Κράτους του Ισραήλ και των Εμιράτων, οι καλές σχέσεις που έχουν ήδη δημιουργηθεί μεταξύ των χωρών ενισχύονται σήμερα με τη μορφή μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, η οποία θα αναβαθμίσει σημαντικά την οικονομική συνεργασία. Στην τελευταία μου συνάντηση με τον αντιβασιλέα, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ, στο Σαρμ ελ Σέιχ, συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία και να την ολοκληρώσουμε εντός ημερών, και έτσι έγινε», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

mako.co.il

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr