Ο Βούτσιτς είναι «μικρός Πούτιν» και ο Κούρτι «Βαλκάνιος Χίτλερ»- εντάσεις Σερβίας- Κοσόβου



Απρίλιος 28, 2022.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς, δήλωσε σήμερα (χθες) ότι η πολιτική του Σέρβου προέδρου Αλεξάντερ Βούτσιτς βασίζεται στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και ότι ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Άλμπιν Κούρτι κατευθύνει προκλήσεις και αστάθεια, ανέφερε το σερβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tanjug.

 Σχολιάζοντας τη δήλωση Κούρτι ότι «ο Βούτσιτς είναι ο μικρός Πούτιν», ο Σελάκοβιτς είπε ότι «ο Κούρτι είναι ένας μικρός Βαλκάνιος Χίτλερ» που λέει ψέματα και βλέπει τα πράγματα όπως θα ήθελε να φαίνονται.

Ο Πρόεδρος Βούτσιτς έχει ξεκινήσει πρωτοβουλίες όπως τα Ανοιχτά Βαλκάνια και ο Κούρτι ζήτησε μια Μεγάλη Αλβανία, ένα έργο που υπήρχε επί Χίτλερ.

Ο Βούτσιτς έχει ξεκινήσει μια σειρά από έργα υποδομής στην περιοχή. Στόχος τους είναι να συνδέσουν τις περιφερειακές πρωτεύουσες.

«Όταν συνδέεστε καλύτερα σε υποδομές, τότε θα συνδεθείτε καλύτερα οικονομικά, και όταν συνδέεστε καλύτερα οικονομικά, τότε είναι πιο εύκολο να λύσετε άλυτα πολιτικά προβλήματα», είπε ο Σελάκοβιτς στο Pink TV.

Τόνισε ότι ο Κούρτι, από την άλλη, κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει την ελεύθερη κυκλοφορία και υπενθύμισε το κλείσιμο των συνοριακών διελεύσεων και την ανάπτυξη ειδικών αστυνομικών δυνάμεων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

dnes.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr