Οι υπουργοί Άμυνας Τουρκίας Βουλγαρίας και Ουκρανίας συζητούν για τις θαλάσσιες νάρκες


Απρίλιος 7, 2022. Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πραγματοποίησε συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης με ομολόγους του από τη Βουλγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία και τη Γεωργία . Η Βουλγαρία εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό  Ντράγκομιρ Ζάκοφ.



«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, επαναλήφθηκε η σημασία της συνεργασίας για τη διατήρηση της ειρήνης, της ηρεμίας και της σταθερότητας στον Εύξεινο Πόντο, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης των θαλάσσιων ναρκών. Τονίστηκε επίσης η σημασία της ταχείας κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, η προώθηση μιας διπλωματικής λύσης και η ασφαλής απομάκρυνση των αμάχων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Νωρίτερα την Τετάρτη, μια τρίτη θαλάσσια νάρκη ανακαλύφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας .

Στα τέλη Μαρτίου, δύο ανακαλύφθηκαν κοντά στον Βόσπορο και στα θαλάσσια σύνορα με τη Βουλγαρία. Την ίδια ώρα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού ναρκαλιευτικά και περιπολικά.

dariknews.bg

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr