Σκοτώθηκε ο ένατος Ρώσος υψηλόβαθμος αξιωματικός στην Ουκρανία


Φωτό από τη ρωσική 74.ru

Απρίλιος 9, 2022. Ελλάδα.

Ο συνταγματάρχης Αλεξάντερ Βικτόροβιτς Μπεσπάλοφ, διοικητής του 59ου Συντάγματος Αρμάτων Φρουρών,  είναι ο ένατος Ρώσος υψηλόβαθμος αξιωματικός  που σκοτώθηκε στην επίθεση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα  κηδεύτηκε στην πόλη Οζέρσκ, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον θάνατό του.

Η Ουκρανία εκτιμά ότι άλλοι 19.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, αν και το ΝΑΤΟ εκτιμά ότι είναι μεταξύ 7.000 και 15.000.

Συγκριτικά, η Σοβιετική Ένωση έχασε μόνο πέντε στρατηγούς και 15.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια 10 ετών μαχών στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980.

Οι θάνατοι υψηλόβαθμων αξιωματικών οφείλονταν στο γεγονός ότι πλησίασαν την πρώτη γραμμή σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν το χαμηλό ηθικό των στρατιωτών, οι οποίοι αντιμετώπισαν πολύ μεγαλύτερη αντίσταση από ό,τι είχε εκτιμηθεί.

 

Μη κρυπτογραφημένες επικοινωνίες πρόδωσαν την παρουσία τους

 

Η ικανότητα της Ουκρανίας να στοχεύει τέτοιους διοικητές λέγεται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μη κρυπτογραφημένα κανάλια επικοινωνίας, εκθέτοντας ουσιαστικά τις τοποθεσίες τους σε δυτικές πληροφορίες.

Μιλώντας για τη συνολική απώλεια των επιτιθέμενων, ο  Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας, είπε την Παρασκευή ότι η χώρα προσπάθησε να επιστρέψει τα πτώματα 3.000 στρατιωτών στη Ρωσία στην αρχή του πολέμου, αλλά η Μόσχα αρνήθηκε.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας δημιούργησε έκτοτε έναν ιστότοπο και ένα κανάλι Telegram για τους Ρώσους για να αναζητήσουν φωτογραφίες νεκρών και αιχμαλώτων πολέμου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr