Πέτκοφ και Μητσοτάκης στους Δελφούς τόνισαν τη σημαντικότητα της διασύνδεσης Ελλάδας- Βουλγαρίας


Απρίλιος 9, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κιρίλ Πέτκοφ και του Έλληνα ομολόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Δελφούς. 

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο πρωθυπουργός Πέτκοφ τόνισε τη σημασία της εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών για τη σταθερότητα και την ευημερία ολόκληρης της περιοχής, ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.


Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός έδωσε ένα παράδειγμα με τη διασύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας , η οποία στη σημερινή συγκυρία γίνεται βασικό έργο για την Ευρώπη στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών για ενεργειακή διαφοροποίηση και ανεξαρτησία. 

Ο πρωθυπουργός Κιρίλ Πέτκοφ επεσήμανε τη συμβολή του καλού πολιτικού διαλόγου με τον Έλληνα ομόλογό του στην ταχεία υλοποίηση του έργου, το οποίο θα ολοκληρωθεί στα μέσα του τρέχοντος έτους. 

Ο Πρωθυπουργός Πέτκοφ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όχι μόνο στον ενεργειακό τομέα, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς, η Βουλγαρία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν γόνιμη συνεργασία.

 Μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός Πέτκοφ παρέστη σε άτυπο γεύμα με ηγέτες από την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων . Αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή και την ευρωπαϊκή της προοπτική.



Κατά την επίσκεψή του στους Δελφούς, ο Πρωθυπουργός Κιρίλ Πέτκοφ συναντήθηκε και με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου,  Αλμπίν Κούρτι. Οι δυο τους συζήτησαν για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός χαιρέτισε την επιθυμία του Κοσσυφοπεδίου να εμβαθύνει τον διάλογο με τη Βουλγαρία και τόνισε ότι θα είναι επωφελές και για τις δύο χώρες.

 Ένα άλλο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι προκλήσεις για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης της επισιτιστικής ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, ο Πρωθυπουργός Κιρίλ Πέτκοφ συνομίλησε επίσης με τον Έκτακτο και Πληρεξούσιο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

trud.bg , dariknews.bg,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr