Μακρόν: Βρήκαμε μια συμβιβαστική λύση στη διαμάχη Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας


Ιούνιος 30, 2022. Ελλάδα.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως πιστεύει ότι έχει βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για το διαπραγματευτικό πλαίσιο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο αναφέρεται στη Βουλγαρία.

«Νομίζω ότι βρήκαμε μια συμβιβαστική λύση», είπε σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ισπανία.

Η Κυβέρνηση, από την άλλη, λέει ότι μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών έλαβαν πρόταση με ιδέες από τη Γαλλική Προεδρία, που αναφέρονται στις δημοσίως διατυπωμένες θέσεις και απόψεις μας.

«Αυτή είναι η βάση για το άνοιγμα μιας ευρείας διαδικασίας διαβούλευσης, πρώτα στην κυβέρνηση και με τους εταίρους του συνασπισμού, και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο, το Κοινοβούλιο και την αντιπολίτευση, καθώς και με τον πολιτικό τομέα, τους ειδικούς και το ευρύ κοινό στη χώρα.

« Όπως υποσχεθήκαμε, θα πάρουμε την απόφαση για το μέλλον μας από κοινού, επί της ουσίας, σύμφωνα με τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας και όλων των πολιτών της. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο Μακρόν και τη Γαλλική Προεδρία για τις προσπάθειές τους να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να διατηρήσουν την ευρωπαϊκή αξιοπιστία στα Βαλκάνια», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Makfax

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr