Αλβανία: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τους δύο αλβανικούς δορυφόρους στο διάστημα...


Ιούνιος 25, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.


Η υπόσχεση του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, πριν από μερικούς μήνες ότι η Αλβανία θα εκτοξεύσει τους δορυφόρους της στο διάστημα μέχρι τον Ιούνιο προκάλεσε πολυάριθμες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη.

Η δήλωση συγκεκριμενοποιήθηκε με ανοιχτό διαγωνισμό, αλλά σε αντίθεση με πολλούς άλλους διαγωνισμούς, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Υπουργείο αναφέρει ότι κανένας πλειοδότης δεν πληρούσε τα κριτήρια. Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Άμυνας δηλώνει υποχρεωμένο να την ακυρώσει, χωρίς να αναφέρει εάν ο εν λόγω διαγωνισμός θα μπορούσε να επαναληφθεί.

Ενώ δεν είναι ακόμη γνωστές οι εταιρείες που έχουν υποβάλει αίτηση για την υπηρεσία που θα προσφερόταν στην Αλβανία στο διάστημα, η Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πριν από μία ημέρα ότι ακύρωσε επίσημα τον διαγωνισμό για τους δορυφόρους "Albania 1" και "Albania 2".

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που θα κόστιζε στους Αλβανούς φορολογούμενους 7,2 εκατομμύρια δολάρια σε μια περίοδο 3 ετών. 

Ενώ ειδικοί στον τομέα δήλωσαν ότι η Αλβανία δεν έχει τα οικονομικά μέσα για τους δορυφόρους της στο διάστημα, η κυβέρνηση άνοιξε διαγωνισμό για αυτόν τον λόγο. Λίγους μήνες όμως μετά τις συγκλονιστικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, φαίνεται ότι η ιδέα θα παραμείνει απλώς στο πλαίσιο των δηλώσεων.

standard.al

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr