Λιβύη: Η ιταλική στρατιωτική αποστολή θα αναδιαμορφωθεί και θα συνεχιστεί


Ιούνιος 1, 2022. Ελλάδα.

Η Ιταλική Άμυνα, με τη Διμερή Αποστολή Βοήθειας και Υποστήριξης στη Λιβύη (Miasit), η οποία περιλαμβάνει την Task Force «Ιπποκράτης» και το στρατιωτικό νοσοκομείο πεδίου, έχει προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη υγείας οργανωμένη με βάση τις απαιτήσεις και τις ανάγκες εγγύτητας με τον Λιβυκό λαό, αναφέρει το ιταλικό Agenzia Nova.

 Επίσης, χάρη στη συνεισφορά που προσφέρεται, σημειώνει το ιταλικό υπουργείο Άμυνας- SMD, το σύστημα υγείας της Μισράτα έχει φτάσει σε πρότυπα αποτελεσματικότητας και οργάνωσης, ώστε να μπορεί να συνεχίσει αυτόνομα τις δραστηριότητές του υπέρ του τοπικού πληθυσμού, έτσι ώστε η αποστολή του ιταλικού νοσοκομείου πεδίου να θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί.


Η Task Force «Ιπποκράτης» που αναπτύχθηκε στη Λιβύη θα συνεχίσει την αποστολή με περίπου 200 στρατιώτες διατηρώντας τη δική της δομή υγείας στο πεδίο.

 Η Ιταλία θα παραμείνει στη Μισράτα και θα συνεχίσει, στον απόηχο της φιλίας και της συνεργασίας που πάντα χαρακτήριζε τη Miasit όλα αυτά τα χρόνια, να αυξάνει τις ικανότητες των τοπικών θεσμών, σε αρμονία με τις γραμμές δράσης που αποφασίστηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη, μέσω της τεχνικής και ανθρωπιστικής υποστήριξης, της βοήθειας των δυνάμεων ασφαλείας και της αστυνόμευσης σταθερότητας, διευκολύνοντας δραστηριότητες άσκησης και εκπαίδευσης τόσο στην Ιταλία όσο και στη Λιβύη, καταλήγει το δημοσίευμα. 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr