Διαδηλώσεις στη Λιβύη: Ετοιμάζεται «Επανάσταση των Νέων» - Μέχρι να πέσουν Κοινοβούλιο και κυβερνήσεις…


Φωτό από διαδήλωση στην Πλατεία Μαρτύρων στην Τρίπολη, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022. (Διαδίκτυο)

Ιούνιος 28, 2022. Ελλάδα.

Τομπρούκ.

Οι πληροφορίες που ελήφθησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  «προετοιμασία για την Επανάσταση των Νέων», ένα κάλεσμα ορισμένων να διαμαρτυρηθούν για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση από τις αρχές Ιουλίου, ενεργοποίησαν τη διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας στην Ανατολική Περιφέρεια, γράφει η Al Wasat.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας, ταξίαρχος Σαλέμ Ιντρίς Σάμπερ, έδωσε εντολή στους επικεφαλής των μονάδων της διεύθυνσης να διερευνήσουν και να παρακολουθήσουν τις πληροφορίες αυτές.΄


Να πέσει το Κοινοβούλιο και όλες οι κυβερνήσεις


Το κάλεσμα της «Επανάστασης των Νέων» προβλέπει διαδηλώσεις, πολιτική ανυπακοή και κλείσιμο δρόμων σε όλη τη Λιβύη «μέχρι να πέσει το κοινοβούλιο και όλες οι κυβερνήσεις».

Ο ταξίαρχος Σάμπερ τόνισε την ανάγκη να ενημερωθεί για κάθε τι που σχετίζεται με αυτά τα δημοσιεύμτα, να τα αξιολογήσει και να πληροφορηθεί για τα κίνητρα και τους επικεφαλής αυτών των διαδηλώσεων.

Ακτιβιστές σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κάλεσαν για μαζικές διαδηλώσεις με το όνομα «Επανάσταση της Νεολαίας» την Παρασκευή, που αντιστοιχεί με την 1η Ιουλίου, που θα συνοδεύονται από κλείσιμο όλων των δρόμων και πολιτική ανυπακοή έως ότου ανατραπούν το λιβυκό κοινοβούλιο και οι κυβερνήσεις χωρίς να διευκρινιστεί η ταυτότητα των υπευθύνων.


Γενικευμένη διαμαρτυρία εναντίον και των δύο κυβερνήσεων


Το κίνημα ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Η εξέγερση την Παρασκευή δεν συνδέεται με καμία οργάνωση ή πολιτικό κόμμα ή κόμμα ασφαλείας και δεν θα πολιτικοποιηθεί προς όφελος ενός από τα κόμματα», εξηγώντας ότι το η διαμαρτυρία θα είναι ενάντια σε «όλα τα πολιτικά κόμματα και επικεντρώνεται στην ανατροπή των οικογενειακών κυβερνήσεων και των ποσοστώσεων» και το αίτημα για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Οι υποστηρικτές του κινήματος κάλεσαν επίσης τις υπηρεσίες ασφαλείας να προστατεύσουν τον λαό, καθώς και να εμποδίσουν τα μέλη της κυβέρνησης να διαφύγουν στο εξωτερικό αλλά να προετοιμαστούν για τη δίκη τους.

alwasat.ly

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr