Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας στη Βουλγαρία για το ‘μεταναστευτικό’ και το ‘οργανωμένο έγκλημα’


Φωτό: 24chasa.bg

Ιούνιος 7, 2022. Ελλάδα.

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στη Βουλγαρία. Κατά τη συνάντησή του στο βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών με τον υπουργό Μπόικο Ράσκοφ δήλωσε ότι η Βουλγαρία και η Τουρκία μοιράζονται μια μακρά κοινή ιστορία και ότι οι σχέσεις πρέπει να αναπτυχθούν και να θεμελιωθούν με την κατανόηση της αλληλεγγύης και ότι ο 21ος αιώνας αναγκάζει την ένταση των δεσμών πέρα ​​από τις διπλωματικές σχέσεις.

Υπογραμμίζοντας ότι οι μεγάλες χώρες και οι παγκόσμιες οργανώσεις δεν κάνουν ό,τι χρειάζεται για τη μετανάστευση, ο υπουργός Σοϊλού δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε αντιμέτωποι με παγκόσμιες οργανώσεις και μεγάλες χώρες που δεν μπορούν να δουν ένα μέτρο μπροστά. Μαζί βιώνουμε τη χρεοκοπία του παγκόσμιου συστήματος μπροστά σε δοκιμασίες. Δεν έχουν υπολογίσει τους πολέμους αντιπροσώπων, τη διακίνηση ναρκωτικών, το πρόβλημα των διασυνοριακών οικονομικών εγκλημάτων που προσπαθούν να καταλάβουν ολόκληρο τον κόσμο, πώς η διεθνής κυριαρχία στον κυβερνοχώρο έχει μολύνει τον κόσμο και πώς όλοι θέλουν να δημιουργηθεί αστάθεια στις χώρες μας. Ζούμε μαζί τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας.

Παιδιά, ηλικιωμένοι, γυναίκες, βρίσκονται σε μετανάστευση. Όταν η Αμερική εισέβαλε στο Αφγανιστάν, στην περιοχή η παραγωγή οπίου και ηρωίνης στο Αφγανιστάν ήταν 17 χιλιάδες εκτάρια. Ενώ όταν έφυγε είχε ανέλθει στα 300.000 εκτάρια. Μία από τις σημαντικότερες διαδρομές αυτής της ηρωίνης είναι η βαλκανική διαδρομή, εκτός από τη βόρεια και τη νότια διαδρομή».

 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Ράσκοφ ευχαρίστησε τον Τούρκο υπουργό Σοϊλού για την επίσκεψή του. 

«Παρακολουθούμε με θαυμασμό τον αγώνα της Τουρκίας κατά της παράτυπης μετανάστευσης, είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία από αυτή την άποψη», δήλωσε ο Ράσκοφ.


«Η συνάντηση ήταν κλειστή στα ΜΜΕ»

 

Η συνάντηση η οποία ήταν κλειστή για τον Τύπο, οι δύο υπουργοί δήλωσαν μετά από αυτήν ότι συζήτησαν για τη συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των υπουργείων των δύο χωρών, την εκπαίδευση σε θέματα επιβολής του νόμου, τις διελεύσεις στις συνοριακές πύλες των δύο χωρών, την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης και της ανθρωπιστικής βοήθειας, τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, την αντιτρομοκρατία, το διακρατικό οργανωμένο έγκλημα.

Συζητήθηκε ακόμη, ο διαδικτυακός τζόγος, τα τυχερά παιχνίδια  και οι απάτες, τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και θέματα ασφαλείας στον κυβερνοχώρο.

Darik.bg, balkangunlugu.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr