Πυραυλικές επιθέσεις σε πετρελαιοπηγή στην Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ


Ιούνιος 26, 2022. Ελλάδα.


Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του Κουρδιστάν ανακοίνωσε σήμερα (χθες) ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου ‘Κορμόρ’ χτυπήθηκε από πυραυλική επίθεση στη Σουλεϊμανίγια, στην Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ.

Συγκεκριμένα «το κοίτασμα φυσικού αερίου ‘Χορ Μορ’ στην περιοχή Qader Karam της συνοικίας Chamchamal δέχθηκε πυραυλική επίθεση πριν από λίγο για τρίτη φορά μέσα σε 72 ώρες».

Σύμφωνα με τη Shoruk News δεν αναφέρθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό. Το κοίτασμα διαχειρίζεται εδώ και χρόνια η εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Dana Gas.


 Ο Πρόεδρος του Ιράκ Μπαρχάμ Σαλίχ δήλωσε σήμερα, ότι οι επιθέσεις που στόχευαν τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Χορ Μορ, στο Κυβερνείο της Σουλεϊμανίγια και σε άλλες περιοχές, στοχεύουν τη σταθερότητα της χώρας και πλήγμα στην εθνική οικονομία.

Σε σημείωμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού του στο «Twitter» πρόσθεσε: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταθούμε σταθερά απέναντι σε αυτές τις μοχθηρές εγκληματικές απόπειρες». 


Al Araby
--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr