Οι Ρώσοι εκκαθάρισαν 51 μισθοφόρους από την Αλβανία και 69 από το Κοσσυφοπέδιο

 


Ιούλιος 13, 2022. Ελλάδα.

 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πληροφορίες για τον κατάλογο ξένων μισθοφόρων, οι οποίοι μάχονται αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της ουκρανικής πλευράς. Σύμφωνα με αυτές 150 Αλβανοί πολίτες έχουν φύγει από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

«Από τα δημοσιευμένα στατιστικά στοιχεία από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, 150 άνθρωποι έφυγαν από την Αλβανία, εκ των οποίων οι 51 πέθαναν. Ο ισολογισμός αναφέρει επίσης ότι 45 Αλβανοί μισθοφόροι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής την Ουκρανία και 54 παρέμεινα να πολεμήσουν - ανέφερε η αλβανική Koha.

Το δημοσίευμα αναφέρει στοιχεία για μισθοφόρους από το Κόσοβο, από όπου 156 πήγαν να πολεμήσουν στην ουκρανική πλευρά, 69 πέθαναν, 62 έφυγαν, ενώ 25 έμειναν για να πολεμήσουν.

«Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, το οποίο δηλώνει ότι παρακολουθεί και καταγράφει ονομαστικά όλους τους ξένους μισθοφόρους που έχουν φτάσει στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, μέχρι στιγμής περισσότεροι από 7.000 μισθοφόροι από όλο τον κόσμο έχουν ενταχθεί στους Ουκρανούς μαχητές. Οι πιο πολυάριθμοι είναι αυτοί από την Πολωνία ή 1.800», όπως σημειώνεται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr