Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθησαν 7 από την ομάδα δολοφονίας Ισραηλινών πολιτών


Ιούλιος 22, 2022. Ελλάδα.

Επτά από τους οκτώ Ιρανούς που ανακρίθηκαν συνελήφθησαν με την κατηγορία της «στρατιωτικής ή πολιτικής κατασκοπείας» και προετοιμασίας για δράση κατά Ισραηλινών πολιτών.

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα για τις καταγγελίες και τις αποφάσεις ότι θα ληφθούν μέτρα εναντίον Ισραηλινών πολιτών.

Πέντε Ιρανοί ύποπτοι συνελήφθησαν στις 17 Ιουνίου στην πρώτη από τις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για εγκλήματα «στρατιωτικής ή πολιτικής κατασκοπείας».

Οι ύποπτοι παραπέμφθηκαν στο τουρκικό δικαστικό σώμα με αίτημα σύλληψης από τον ανακριτή στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Ιουνίου.

Το Γραφείο Εφημερίας Ποινικού Εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να αφήσει ελεύθερη τη Μάριαμ Μ. υπό τον όρο της απαγόρευσης ταξιδιού και του δικαστικού ελέγχου, ενώ οι υπόλοιποι ύποπτοι συνελήφθησαν.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν μετά την ανάκρισή τους στο γραφείο του ανακριτή.


Από τις επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας κατασχέθηκαν 3 πιστόλια διαμέτρου 7,65 χιλιοστών, 2 μαύρα λέιζερ προσαρτημένα στο πιστόλι, 3 σιγαστήρες και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαμέτρου 7,65.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ

Η MİT εντόπισε τον πυρήνα των απαγωγέων και δολοφόνων της ιρανικής υπηρεσίας πληροφοριών που είχαν στόχο Ισραηλινούς πολίτες. 

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ ευχαρίστησε τη MİT και είπε: «Εάν οι Ισραηλινοί μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα τώρα, αυτό είναι χάρη στους Τούρκους».

Ο Γιαΐρ Λαπίντ ανακοίνωσε επίσης ότι η κοινή εργασία σε πυρήνες ιρανικών πληροφοριών που στοχεύουν Ισραηλινούς συνεχίζεται, σε συνεργασία με τη MİT και τη MOSSAD.

haberler, Odatv, trthaber

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr