Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Η Τουρκία έχει εντείνει τα πλήγματα στη Συρία καθώς προετοιμάζεται για επίθεση

 


Ιούλιος 12, 2022. Ελλάδα.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, ο τουρκικός στρατός και οι μαχητές που ελέγχονται από την Άγκυρα αύξησαν τον αριθμό των επιθέσεων στη βόρεια και ανατολική Συρία. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι αυτό οφείλεται στα σχέδια της Τουρκίας εντός των επόμενων 24 ωρών να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση συγκρίσιμη με την εισβολή στην Συριακή Αραβική Δημοκρατία, αναφέρουν ρωσικές πηγές πληροφοριών.

Τη νύχτα της 11 προς την 12η Ιουλίου, οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία τζιχαντιστές επιτέθηκαν στους οικισμούς Tal Enib, Tal Sheir και Khesina στην περιοχή Shahba, και επίσης βομβάρδισαν το Dibis και τον διεθνή αυτοκινητόδρομο M4 δυτικά της πόλης Ain Issa.

Νωρίτερα, η Μόσχα αντιτάχθηκε σε στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, αλλά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η Άγκυρα θα ενεργήσει προς το συμφέρον της.

Σήμερα είναι γνωστό ότι ο συριακός στρατός έχει ενισχύσει σημαντικά την παρουσία του στο βόρειο τμήμα της Αραβικής Δημοκρατίας, προετοιμάζοντας μια αντιπαράθεση με τον τουρκικό στρατό.

 

Πρακτορείο πληροφοριών «Shraibikus News»,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr