Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

«Μετά την Ελλάδα εμπλέκεται και η Γερμανία για τον χάρτη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί»- τούρκικο δημοσίευμα


Ιούλιος 12, 2022. Ελλάδα.

Οι συζητήσεις με τη φωτογραφία του αρχηγού του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, αυξάνονται…, γράφει η τουρκική Sozcu.

 Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε στον Ερντογάν και τον Μπαχτσελί, ο οποίος μοιράστηκε τη φωτογραφία του με τον χάρτη που του παρουσίασαν ενώ επισκεπτόταν το Ülkü Ocakları. Άλλη μια δήλωση ήρθε σήμερα από τη Γερμανία.

 Ο χάρτης που κρατούσε ο ηγέτης  του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί σε μια φωτογραφία που κοινοποιήθηκε στο Twitter μετά την επίσκεψή του στο Ülkü Ocakları (Γκρίζοι Λύκοι) εξόργισε την Ελλάδα. Ενώ η φράση «το σύμφωνό μας στις θάλασσες» υπάρχει στον χάρτη, όπου παρουσιάζονται ελληνικά νησιά, όπως η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Ρόδος και η Κρήτη, να ανήκουν στην Τουρκία.

Μετά την αντίδραση του ελληνικού κοινού και την πολύ σκληρή αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ακολούθησε ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Ερνστ Ράιχελ.

Ο Ράιχελ επέκρινε τη φωτογραφία του Μπαχτσελί.

 «Οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ελλάδας είναι απαράδεκτη», είπε ο Ράιχελ.

 Κάνοντας μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ράιχελ είπε: «Η θέση της Γερμανίας σε αυτό το θέμα είναι σαφής και ξεκάθαρη. 

«Οποιαδήποτε προσπάθεια εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Ελλάδας είναι απαράδεκτη», σημείωσε.

sozcu.com.tr

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr