Το Ηνωμένο Βασίλειο αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο παρακάμπτοντας τις κυρώσεις λόγω οξείας ενεργειακής κρίσης


Ιούλιος 12, 2022. Ελλάδα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο παρακάμπτοντας τις κυρώσεις λόγω της οξείας ενεργειακής κρίσης στη χώρα, γράφει η βρετανική Express.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αγοράσει ντίζελ αξίας 800 εκατομμυρίων λιρών από τη Ρωσία από τα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων χρηματοπιστωτικών αγορών και υποδομών Refinitiv. Τα βρετανικά λιμάνια έλαβαν πέντε αποστολές καυσίμων τον Απρίλιο, τέσσερις τον Μάιο και μία τον περασμένο μήνα.

Εκτός από τα διυλισμένα καύσιμα, μπορεί να εισαχθεί ακόμη και ρωσικό αργό πετρέλαιο, αναφέρει το άρθρο. 

Για να αποφευχθούν νομικά εμπόδια, οι δεξαμενές γεμίζουν κατά 51 τοις εκατό με ενέργεια από άλλη χώρα.

 Στη συνέχεια, το αναμεμειγμένο πετρέλαιο αποστέλλεται στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ, μετά από το οποίο εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια μαύρου χρυσού μεταφέρονται στο διυλιστήριο Exxon Fawley στο Hampshire.

Τα προϊόντα πετρελαίου παράγονται από τις πρώτες ύλες που έφτασαν στη Βρετανία, τα οποία στη συνέχεια πωλούνται στους υπηκόους του βασιλείου, συνοψίζουν οι συντάκτες της έκδοσης.

Όταν η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλαν κυρώσεις εναντίον της.

Πολλά κράτη έχουν ανακοινώσει το πάγωμα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, οι εκκλήσεις έχουν γίνει πιο δυνατές για εγκατάλειψη της ενέργειας από τη Ρωσία. 

Αυτά τα μέτρα προκάλεσαν σοβαρό πλήγμα στη Δύση - εκτόξευσαν τον πληθωρισμό, προκάλεσαν κρίση καυσίμων και οδήγησαν σε άνοδο των τιμών των τροφίμων.

ria.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr