Στο λιμάνι Μπερντιάνσκ επανήλθε στην επιφάνεια το ρωσικό αποβατικό Σαράτοφ που βυθίστηκε τον Μάρτιο


Ιούλιος 2, 2022. Ελλάδα.

Συμφερούπολη.

Το μεγάλο αποβατικό πλοίο (BDK) Σαράτοφ, το οποίο υπέστη ζημιές από ουκρανικό πύραυλο Tochka-U και βυθίστηκε στο αγκυροβόλιο, επανήλθε στην επιφάνεια στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ την Παρασκευή μετά από προσπάθειες του πληρώματος.

 Σχετική ανακοίνωση έκανε ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ , μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης (CMA) της περιοχής Ζαπορόζια, στο κανάλι Telegram .

«Σήμερα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ για την ανέλκυση του βυθισμένου μεγάλου αποβατικού πλοίου Σαράτοφ του έργου 1171 Tapir», αναφέρει η έκθεση.

Ο Ρογκόφ υπενθύμισε ότι το πλοίο υπέστη ζημιές από τον βομβαρδισμό του λιμανιού στις 24 Μαρτίου. όταν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν πύραυλο Tochka-U».

Όπως σημείωσε, το πλοίο βυθίστηκε από το πλήρωμα για να αποφευχθεί η έκρηξη των πυρομαχικών που βρίσκονταν στο πλοίο σε κατάσταση πυρκαγιάς που είχε ξεκινήσει.

tass.ru

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr