Λιβύη: Διαδηλωτές στην Τρίπολη προσπάθησαν να καταλάβουν το πρωθυπουργικό γραφείο


Φωτό από τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τις διαμαρτυρίες των Λίβυων (al Wasat)

Ιούλιος 2, 2022. Ελλάδα.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Λιβύης, ιδιαίτερα την πρωτεύουσα Τρίπολη οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να καταλάβουν την έδρα του πρωθυπουργού, αλ Νταμπάιμπα.

Τα λιβυκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αυτοκίνητα που ανήκαν σε ένοπλες πολιτοφυλακές στην Τρίπολη εμπόδισαν τους διαδηλωτές και άνοιξαν πυρ με στόχο να τους διαλύσουν.

Χθες, Παρασκευή, η Τρίπολη και πολλές πόλεις της Λιβύης έγιναν μάρτυρες διαμαρτυριών λόγω  των συχνών διακοπών ρεύματος.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, διαδηλωτές στην πόλη Τομπρούκ κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του κοινοβουλίου, όπου εισέβαλαν στο κτίριο και έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό του.

Οι διαδηλωτές υποκινούμενοι από την ομάδα "Επανάσταση των Νέων",  έκλεισαν τους δρόμους βάζοντας φωτιά σε ελαστικά, φωνάζοντας συνθήματα για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα.

Όσον αφορά την πρωτεύουσα, Τρίπολη, που έγινε μάρτυρας μεγαλύτερων διαδηλώσεων από ό,τι στις πόλεις της Λιβύης, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των ένοπλων φατριών που ελέγχουν περιοχές σε ολόκληρη τη Λιβύη, λέγοντας: «Όχι στις πολιτοφυλακές, θέλουμε στρατό και αστυνομία».

Ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας της Λιβύης υποφέρει από τις συνέπειες των πολέμων και του πολιτικού χάους που συνεχίζονται εδώ και χρόνια, που σταμάτησαν τις επενδύσεις, απέτρεψαν τις εργασίες συντήρησης και μερικές φορές κατέστρεψαν την ίδια την υποδομή.

Al Ghad

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr