«Νόμιμος στόχος η γέφυρα της Κριμαίας» λέει απόστρατος στρατηγός του ΝΑΤΟ

 


Ιούλιος 21, 2022. Ελλάδα.

«Η ουκρανική πλευρά θα μπορούσε να επιφέρει ένα ‘συντριπτικό πλήγμα’ στη ρωσική πλευρά χτυπώντας τη Γέφυρα της Κριμαίας με νέους πυραύλους Harpoon, και αυτός θα ήταν ένας «νόμιμος στόχος», δήλωσε στους Times ο πρώην γενικός διοικητής του ΝΑΤΟ, Στρατηγός του Στρατού των ΗΠΑ, Φίλιπ Μπρίντλοβ, όπως σημειώνει η ρωσική ‘vzglyad’.

«Υπάρχουν πολλοί δυτικοί ηγέτες και πρώην ηγέτες, όπως εγώ, που τώρα μιλούν για το τι θα συμβεί εάν η Ρωσία αρχίσει να βυθίζει ουκρανικά πλοία σιτηρών ή εάν ο ρωσικός ναυτικός αποκλεισμός συνεχιστεί…

Υπάρχουν συζητήσεις για το πώς μπορεί να αντιδράσει η Δύση εάν συμβεί κάτι τέτοιο. Αρκετοί με τους οποίους μίλησα δήλωσαν ότι η «πτώση» (καταστροφή) της γέφυρας του Κερτς θα ήταν τεράστιο πλήγμα για τη Ρωσία. Η γέφυρα του Κερτς είναι νόμιμος στόχος», είπε ο Μπρίντλαβ στη βρετανική  εφημερίδα Times.

Philip Breedlove

Ο Μπρίντλαβ ήταν επικεφαλής της Διοίκησης των ΗΠΑ στην Ευρώπη και ήταν Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Ο αρχισυντάκτης της Εθνικής Άμυνας, μέλος του Δημόσιου Συμβουλίου υπό το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, απόστρατος συνταγματάρχης Ιγκόρ Κοροτσένκο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα VZGLYAD , σημείωσε ότι η γέφυρα της Κριμαίας «καλύπτεται  από τα δύο εμβέλειας αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Tor-M2 κοντά στην αμυντική γραμμή «Με 100% πιθανότητα να χτυπήσουν στόχους στην περιοχή ευθύνης τους».

Τόνισε ότι υπό το πρίσμα της πιθανής παράδοσης συστημάτων αμερικανικής κατασκευής μεγάλης εμβέλειας στο Κίεβο, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η αντιαεροπορική κάλυψη (της γέφυρας).

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr