«Πλούσια η Τουρκική Πολιτιστική Εβδομάδα» στα Τίρανα


Ιούλιος 8, 2022. Ελλάδα.

Η πλούσια σε δράσεις Πολιτιστική Εβδομάδα της Τουρκίας στο πλαίσιο των Διεθνών Πολιτιστικών Εβδομάδων, ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με τη συναυλία του αλβανικής καταγωγής βιολονίστα, Έλβιν Χότζα Γκανίγεφ.

Στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου, ο Γκανίγεφ συνοδευόταν από την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Κωνσταντινούπολης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χασάν Νιγιάζι Τούρα.

Το κοινό παρακολούθησε την ερμηνεία ευρωπαϊκών συνθέσεων του, αλλά και κομμάτια από τη δημιουργικότητα Τούρκων συνθετών.

Στην τελευταία βραδιά της Τουρκικής Πολιτιστικής Εβδομάδας, παρών ήταν και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας,  Οζγκούζ Οζκάν Γιαβούζ [Özgül Özkan Yavuz].

Μάλιστα, η υπουργός Πολιτισμού, Μαργαρίτη στα κοινωνικά δίκτυα, μετέφερε στιγμές από τη συναυλία, πρόσθεσε ότι είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Τούρκο υφυπουργό για το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κύριων θεάτρων των δύο χωρών, σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr