Βερολίνο: Σφοδρή αντίδραση της Ισραηλινής Πρεσβείας στις δηλώσεις του πρέσβη της Ουκρανίας


Ιούλιος 2, 2022. Ελλάδα.

Η πρεσβεία του Ισραήλ στη γερμανική πρωτεύουσα, Βερολίνο, αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του Ουκρανού πρέσβη στη Γερμανία Αντρίι Μέλνικ για τον ναζιστή Στεπάν Μπαντέρα.

«Οι δηλώσεις του Ουκρανού πρέσβη αποτελούν διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων, υποτίμηση του Ολοκαυτώματος και προσβολή στη μνήμη όσων σκοτώθηκαν από τον Μπαντέρα και τους υποστηρικτές του», ανέφερε η διπλωματική αποστολή στο Twitter.

Στη δημοσίευση σημειώνεται ότι «οι δηλώσεις του πρέσβη όχι μόνο υπονομεύουν τις αξίες που όλοι αγαπάμε και πιστεύουμε», αλλά επίσης «υπονομεύουν τον θαρραλέο αγώνα του ουκρανικού λαού να ζήσει τις δημοκρατικές αξίες στον κόσμο».

Σημειώνεται ότι ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο  Αντρίι Μέλνικ, σε συνέντευξη με δημοσιογράφο από τη Γερμανία , εξύμνησε το ναζισμό απαγορεύεται από το νόμο, δόξασε τον συνεργό των Ναζί  Στεπάν Μπαντέρα , πιστό του Χίτλερ, ως «μαχητή της ελευθερίας».

 Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μέλνικ, ο Μπαντέρα δεν είχε δεσμούς με τη ναζιστική Γερμανία και τις μαζικές δολοφονίες ειρηνικών Πολωνών από Ουκρανούς εθνικιστές στη Βολυνία και τη Γαλικία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου  και εξηγούνται από το γεγονός ότι από την άλλη πλευρά «υπήρξαν πολλές δολοφονίες και φρικαλεότητες».

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έλαβε υπό σημείωση τις δηλώσεις του πρέσβη της Ουκρανίας Αντρίι Μέλνικ για τον Στεπάν Μπαντέρα, αλλά τις θεωρεί ως προσωπική δήλωση και όχι ως θέση της ουκρανικής κυβέρνησης, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Christian Wagner.

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Zbigniew Rau συζήτησε με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα τη συμπεριφορά του Ουκρανού πρέσβη στη Γερμανία Αντρίι Μέλνικ, ο οποίος εξύμνησε τον Στεπάν Μπαντέρα.

Ο Πολωνός υπουργός είπε ότι στη Βαρσοβία και στο Κίεβο , «η δήλωσή του (του Μέλνικ) αξιολογήθηκε ως προσωπική του άποψη, που περιέχει πολλά ιστορικά ψέματα».

regnum.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr