Αυστριακός Καγκελάριος: Δεν έπιασαν οι «έξυπνες κυρώσεις κατά της Ρωσίας»…


«Ο Νεχάμερ (α) υποδέχθηκε σήμερα, 28 Ιουλίου 2022, τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Όρμπαν στην Αυστρία. Η βαθιά σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών μετρίασε τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. (
Krone.at)

 

Ιούλιος 28, 2022. Ελλάδα.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ δήλωσε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας δεν ενεργούν τόσο γρήγορα όσο ήθελαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δημοσιεύει το RIA Novosti.

Κατά την άποψη του Νεχάμερ, αυτό εξαρτάται από το γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός και η ίδια η Ρωσία αποδείχθηκαν πολύ πιο σθεναροί από ό,τι πίστευε η ΕΕ.

 

Δεν έπιασαν οι «έξυπνες» κυρώσεις κατά της Ρωσίας…

 

Ο Νεχάμερ τόνισε ότι οι «έξυπνες» κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία κατά της οικονομίας της θα εξακολουθήσουν να ισχύουν, αλλά δεν βλέπει προς το παρόν αποτέλεσμα και ίσως «θα πάρουν χρόνο».

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ορισμένες χώρες επέβαλαν μεγάλης κλίμακας κυρώσεις κατά της Ρωσίας. 

Στις 21 Ιουλίου, η ΕΕ εισήγαγε το επόμενο, έβδομο, πακέτο κυρώσεων, το οποίο, ειδικότερα, περιελάμβανε απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού χρυσού. 

Ταυτόχρονα, η ΕΕ αποχώρησε από τις συμφωνίες κυρώσεων με ορισμένες ρωσικές κρατικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εμπορίου γεωργικών προϊόντων και της μεταφοράς πετρελαίου σε τρίτες χώρες προκειμένου να αποφευχθούν «οποιεσδήποτε αρνητικές συνέπειες για την επισιτιστική και ενεργειακή ασφάλεια στον κόσμο».

Η αποχώρηση αυτή ανέδειξε την αδυναμία της ΕΕ και κατά πόσο οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας στράφηκαν εναντίον της…

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr