Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

ΥΠΑΜ Σερβίας: Το ουκρανικό αεροπλάνο μετέφερε πυρομαχικά στο Μπαγκλαντές


Ιούλιος 17, 2022. Ελλάδα.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας  Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε σήμερα ότι το αεροσκάφος Antonov 12 που συνετρίβη κοντά στην Καβάλα, στη βόρεια Ελλάδα, μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικών από σερβική βιομηχανία ειδικού σκοπού στο Μπαγκλαντές και οκτώ μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν στη συντριβή. 

Πρόσθεσε ότι μεταξύ των νεκρών δεν υπάρχουν Σέρβοι πολίτες.

Ο Στεφάνοβιτς είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι το αεροπλάνο της ουκρανικής εταιρείας Meridian LTD απογειώθηκε από τη Νις χθες το βράδυ γύρω στις 20:40 και μετέφερε πυρομαχικά της σερβικής εταιρείας Valir για το Υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές, σχεδίαζε τεχνικές προσγειώσεις σε Αμμάν, Ριάντ και Αχμενταμπάντ και έπρεπε να προσγειωθεί στη Ντάκα.

«Αυτό το αεροπλάνο είχε όλες τις κατάλληλες άδειες, είναι σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς», είπε ο Στεφάνοβιτς και πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί ορισμένων μέσων ενημέρωσης ότι με εκείνη την πτήση μεταφέρθηκαν όπλα από τη Σερβία στην Ουκρανία δεν αληθεύουν, αξιολογώντας τα ως κακόβουλα και εσφαλμένα.

makfax.com.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr