Έκτακτο Συνέδριο Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων



Ιούλιος 2, 2022. Ελλάδα.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Έκτακτο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων. Η συνάντηση θα γίνει στο Grand Hotel Palace στις 6 μ.μ.

 

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου

 

 

(6.00-7.15) 1ο ΜΕΡΟΣ:    Οι πρόεδροι των Παμμακεδονικών Ενώσεων, από όλον τον κόσμο, θα παρουσιάσουν τις δράσεις των Ενώσεών τους για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Μακεδόνων Ελλήνων, την υπεράσπιση των δικαίων του Μακεδονικού Ελληνισμού, την αντιμετώπιση της Σκοπιανής προπαγάνδας στην περιοχή τους και τις προτάσεις τους για κοινές δράσεις.


 

(7.15-7.30) ΔΙΑΛΕΙΜΑ:    Κεράσματα από μπουφέ ο οποίος θα λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

 

(7.30-8.00) 2ο ΜΕΡΟΣ:    Ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Διεθνολόγος Μόνιμος Λέκτορας Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Διαπεριφερειακών Συνεργασιών  της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας, θα αναφερθεί στις νομικές δυνατότητες καταγγελίας της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

(8.00-8.30) 3ο ΜΕΡΟΣ:    Θα παρουσιαστεί, πρόσφατο  φωτογραφικό υλικό από αγάλματα, μνημεία , μουσεία κλπ, που συνέλεξε αντιπροσωπία της συνομοσπονδίας, σε δύο ταξίδια, σε  διάφορες πόλεις στο εσωτερικό του γειτονικού κράτους το τελευταίο δίμηνο, όπου φαίνεται  καθαρά η επιφανειακή συμμόρφωσή του  στην επιζήμια για εμάς και κραυγαλέα ευνοϊκή για αυτούς «Συμφωνία των Πρεσπών» και κυρίως η συνέχιση της  «Μακεδονοποίησης» και του αλυτρωτισμού των σλάβων κατοίκων του γειτονικού κράτους, τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή της.

(8.30-9.00) 4ο ΜΕΡΟΣ:    Σύντομες  ερωτήσεις-τοποθετήσεις  από τους συμμετέχοντες.

 

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής