Ο Στρατός της Λιβύης υποστηρίζει τις Διαμαρτυρίες αλλά προειδοποιεί για χειραγώγησή τους από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα


Ιούλιος 4, 2022. Ελλάδα.

Συνεχίζονται οι λαϊκές διαμαρτυρίες στους λιβυκούς δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση των υπηρεσιών, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι η Αδελφότητα εκμεταλλεύεται το κύμα των κοινωνικών διεκδικήσεων, προκειμένου να πετύχει τη δική της στενή ατζέντα, σημειώνει  το αραβικό δημοσίευμα.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης προειδοποίησε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα μπορεί να επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τις διαδηλώσεις να επιβληθεί σε αυτές και να τις αλλάξει, καθώς διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα Τρίπολη και άλλες πόλεις για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την επιδείνωση των υπηρεσιών και τις διακοπές ρεύματος.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Υποστράτηγος Αχμέτ αλ Μισμάρι, δήλωσε ότι ο στρατιωτικός θεσμός υποστηρίζει τον λιβυκό λαό σε κάθε ειρηνικό κίνημα και τις νόμιμες απαιτήσεις που διεκδικεί, προσθέτοντας: «Θα τον προστατεύσουμε και θα ικανοποιήσουμε τα αιτήματα του λαού.  Το κάναμε το 2014 όταν βγήκαν στις πλατείες για να απαιτήσουν να σταματήσει η παρουσία πολιτοφυλακών και σωμάτων παράλληλα με το στρατό και την αστυνομία.

Ο Αλ Μισμάρι εξήγησε σε συνέντευξή του στο «Sky News Arabia», ότι ο στρατός υποστηρίζει το κίνημα αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ειρηνικό και καλά οργανωμένο και με τρόπο που δεν επιτρέπει τη διείσδυση οποιουδήποτε κόμματος που επιδιώκει να επιτύχει κομματικό ή σεχταριστικό στόχους.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο λιβυκός στρατός προστατεύει τις φιλοδοξίες του λαού, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε δίκαιες εκλογές στη χώρα.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον φόβο της (Μουσουλμανικής) Αδελφότητας να ποδηγετήσει το κύμα διαμαρτυριών, ο Αλ-Μισμάρι επιβεβαίωσε ότι οι φόβοι βασίζονται σε αναφορές και παρακολούθηση από τις υπηρεσίες ασφαλείας για όλους όσους μίλησαν για το κίνημα πριν ξεκινήσει.

skynewsarabia.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr