Ουκρανικό γεωγραφικό σκάφος έπεσε σε νάρκη του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού στο Δούναβη

φωτό: Vzglyad

Ιούλιος 29, 2022. Ελλάδα.

Το ουκρανικό γεωγραφικό σκάφος «Shlyakhovich» ανατινάχθηκε από παρασυρόμενη ουκρανική νάρκη στις εκβολές του Δούναβη. 

«Στις 28 Ιουλίου, ενώ βυθοσκοπούσε τις εκβολές του ποταμού Δούναβη, το μικρό γεωγραφικό σκάφος Shlyakhovich ανατινάχτηκε καθώς προσέκρουσε σε μια ουκρανική νάρκη που είχε παρασυρθεί στις εκβολές του ποταμού».

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αμυντικού Ελέγχου της Ρωσίας, στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

Όπως σημειώνεται, δεν έγινε γνωστό εάν υπάρχουν θύματα.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία λαμβάνει όλο το φάσμα των μέτρων για να διασφαλίσει την ασφάλεια της πολιτικής ναυσιπλοΐας στα ύδατα της Μαύρης και της Αζοφικής Θάλασσας», είπε, σύμφωνα με το Ria Novosti.

Επίσης, το Ukrainian Shipping Magazine αναφέρει ότι  «το πλοίο υπέστη ζημιές, η έκταση των οποίων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί από τους διασώστες».

 Τώρα το πλοίο βρίσκεται «στον κυματοθραύστη στην είσοδο του Bystroye από τη Μαύρη Θάλασσα, οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση διάσωσης βρίσκονται ήδη στο σημείο». 

«Το αν υπάρχουν θύματα είναι ακόμα άγνωστο», αναφέρει η έκθεση.

 Το Ukrainian Shipping Magazine επισημαίνει ότι οι εκβολές άνοιξαν στον εμπορικό στόλο στις 10 Ιουλίου, αφού η Ρωσία αποφάσισε να αποσύρει τη φρουρά από το  Νησί των Φιδιών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr