Ιταλός υπουργός Άμυνας: Δεν είναι μόνο η Ουκρανία … νέες απειλές έρχονται από Λιβύη και Σαχέλ


Ιούλιος 4, 2022. Ελλάδα.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Λορέντζο Γκουερίνι προειδοποίησε για άμεσες απειλές προς το ΝΑΤΟ, υπό το φως της «ευθραυστότητας της περιοχής της Μέσης Ανατολής και των δυσκολιών σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Αφρικής και του Σαχέλ», προσθέτοντας: «Αυτό το βλέπουμε με τα γεγονότα στη Λιβύη αυτή τη στιγμή».

Είπε ότι η Ρώμη ζήτησε από τη Συμμαχία να μην αγνοήσει τις απειλές που θα μπορούσαν να προέλθουν από το νότο, τονίζοντας ότι η ευρωατλαντική ασφάλεια είναι αδιαίρετη, σύμφωνα με δήλωση στον ιταλικό ιστότοπο «Decode 39», τη Δευτέρα.

Όπως επισημαίνει το  λιβυκό δημοσίευμα η κρίση στη Λιβύη βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της επίσκεψης του Ντι Μάιο στο Ριάντ.

Ο Γκουερίνι τόνισε ότι η Αφρική είναι η κατεύθυνση που η Ιταλία «εξετάζει με ενδιαφέρον εδώ και αρκετό καιρό», επισημαίνοντας τη συνυφασμένη κατάσταση στη Λιβύη, την ευθραυστότητα ορισμένων χωρών στην υποσαχάρια περιοχή, την παρουσία τρομοκρατικών ομάδων, τους ανέμους πολέμων στο Κέρας της Αφρικής και το πρόβλημα των πειρατών.

 

Η συνέχιση της ναυτικής επιχείρησης ΕΙΡΗΝΗ


Ανέφερε επίσης ότι η Μεσόγειος είναι μια από τις πιο αυστηρά φυλασσόμενες θάλασσες, απαριθμώντας τις επιχειρήσεις ασφαλείας που λαμβάνουν χώρα σε αυτήν, συγκεκριμένα, «NATO's Sea Guard Operation», την ευρωπαϊκή επιχείρηση «IRINI» για την παρακολούθηση των όπλων στο εμπάργκο στη Λιβύη και τις επιχειρήσεις σε διάφορες εθνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε διμερή και πολυμερή βάση.

Τόνισε την ανάγκη να μην δοθεί προσοχή μόνο στον πόλεμο στην Ουκρανία και να αγνοηθούν οι απειλές που θα μπορούσαν επίσης να προέλθουν από άλλες κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του νότιου μετώπου.

Al Wasat

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr