Ουκρανία: Περισσότεροι από 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λισιτσάνσκ


Ιούλιος 4, 2022. Ελλάδα.

 Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στη Λισιτσάνσκ, την τελευταία πόλη του Λουγκάνσκ που κατέλαβαν οι Ρώσοι, ήταν 5.000, εκ των οποίων περισσότεροι από 2.000 σκοτώθηκαν. Αυτό ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσε το Tass, σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

 Μετά από εβδομάδες σκληρών μαχών, οι δυνάμεις του Κιέβου αποσύρθηκαν από το τελευταίο προπύργιο της ουκρανικής αντίστασης στην περιφέρεια που σχηματίζει την ανατολική περιοχή του Ντονμπάς με αυτή του Ντόνετσκ. 

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν τώρα στην πόλη Σεβερσκ, στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, «από δύο κατευθύνσεις», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Λοyγκάνσκ, σύμφωνα με το TASS. 

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία επαναλαμβάνει τους όρους της να καθίσει στο τραπέζι, πρώτα από όλα την κατάπαυση του πυρός.

Ο Πάπας

Ο Πάπας Φραγκίσκος, εν τω μεταξύ, υποθέτει ένα ταξίδι στη Ρωσία και την Ουκρανία. 

«Θα ήθελα να πάω στην Ουκρανία,αλλά πρώτα ήθελα να πάω στη Μόσχα. Ανταλλάξαμε μηνύματα για αυτό γιατί σκέφτηκα ότι αν ο Ρώσος πρόεδρος μου είχε δώσει ένα μικρό παράθυρο για να υπηρετήσω την υπόθεση της ειρήνης...», δήλωσε ο Ποντίφικας.

 «Το πρώτο πράγμα είναι να πάω στη Ρωσία για να προσπαθήσω να βοηθήσω με κάποιο τρόπο, αλλά θα ήθελα να πάω και στις δύο πρωτεύουσες».

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στόχος του Κιέβου πρέπει να είναι η ειρήνη

«Στόχος του Κρεμλίνου είναι να υπονομεύσει την ίδια την ύπαρξη της Ουκρανίας ως κράτους και δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, που πραγματοποιείται στο Λουγκάνο.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία όχι μόνο θα κερδίσει τον πόλεμο, αλλά και την ειρήνη», είπε χαρακτηριστικά.

ansa.it

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr