Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ-τούρκικο δημοσίευμα

 


«Ελλάδα: Είμαστε η μόνη χώρα που υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα

Ιούλιος 11, 2022. Ελλάδα.

 

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας , υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που υποστηρίζει την προοπτική της Τουρκίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να μην είναι η Ελλάδα και η Τουρκία καλύτεροι φίλοι.

Ο Δένδιας, ο οποίος δήλωσε ότι οι καλές σχέσεις με την Τουρκία είναι πολύ σημαντικές για την Ελλάδα, στη συνέντευξη που παρακολούθησε στο πλαίσιο του 26ου Συνεδρίου Economist, που πραγματοποιήθηκε φέτος, είπε:

 «Ωστόσο, οι καλές σχέσεις με την Τουρκία, όπως και άλλες χώρες του κόσμο, θα πρέπει να έχει μια πολύ γερή βάση. Τι είναι αυτό το γερό θεμέλιο; Σαφέστατα το Διεθνές δίκαιο, το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών, ο αμοιβαίος σεβασμός και ανοχή», δήλωσε.

Ο Δένδιας σημείωσε ότι τα τελευταία τριάντα χρόνια η Ελλάδα ήλπιζε ότι η Τουρκία θα έρθει πιο κοντά σε αυτές τις ιδέες και στην ΕΕ, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που υποστηρίζει αυτή την επιθυμία της Τουρκίας (όσον αφορά την ένταξη στην ΕΕ). Εξακολουθεί να υποστηρίζει την Τουρκία», είπε.

Υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο σε όλα τα θέματα, ο Δένδιας υποστήριξε ότι εάν η Τουρκία συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο, ένα λαμπρό μέλλον περιμένει την Ελλάδα και την Τουρκία στην περιοχή, αλλά αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο.

Ο Δένδιας υποστήριξε ότι η Τουρκία και η Ελλάδα δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε μια κοινή λύση επειδή προσπάθησαν να λύσουν τα τρέχοντα προβλήματα με διαφορετικές μεθόδους και δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για την Ελλάδα και την Τουρκία να μην είναι καλύτεροι φίλοι. Ωστόσο, η Τουρκία πρέπει να αποδεχθεί το διεθνές δίκαιο και το διεθνές ναυτικό δίκαιο», είπε χαρακτηριστικά.

Balkan Gunlugu

--

 

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr