Ένταση στο Κόσοβο: Ο γγ του ΝΑΤΟ συνομίλησε με τον Αλμπίν Κούρτι


Αύγουστος 2, 2022. Ελλάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε ότι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Αλμπίν Κούρτι για τις πρόσφατες εντάσεις στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι όλα τα μέρη πρέπει να διατηρήσουν την ηρεμία και να αποφύγουν τις μονομερείς ενέργειες.

«Μίλησα με τον Αλμπίιν Κούρτι για τις πρόσφατες εντάσεις στο Κοσσυφοπέδιο και τη συνεχιζόμενη σημασία της αποστολής της KFOR. 

Όλα τα μέρη θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες και να υποστηρίξουν τον διάλογο με τη μεσολάβηση της ΕΕ. Παραμένω σε στενή επαφή με την Πρίστινα και το Βελιγράδι», έγραψε ο Στόλτενμπεργκ.


Spoke to about the recent tensions in #Kosovo & the continued importance of our mission. All sides must maintain calm, avoid unilateral actions & support EU-mediated dialogue. I remain in close contact w/both Pristina & Belgrade.
18
191

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr