Ουκρανία: Απετράπη «ρωσική συνωμοσία» για τη δολοφονία του υπουργού Άμυνας


Αύγουστος 8, 2022. Ελλάδα.


Η Ουκρανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι απέτρεψε μια «ρωσική συνωμοσία» για τη δολοφονία του υπουργού Άμυνας της, Αλεξέι Ρέζνικοφ, και του επικεφαλής της στρατιωτικής της υπηρεσίας πληροφοριών.



Αυτό προέκυψε σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η Ουκρανική Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας, η οποία ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο ατόμων που στρατολογήθηκαν από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών για αυτό.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι «οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας ματαίωσαν το σχέδιο της Ρωσικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να χρησιμοποιήσει μια ανατρεπτική ομάδα για να πραγματοποιήσει τρεις δολοφονίες, εκ των οποίων η μία είχε στόχο έναν εξέχοντα Ουκρανό ακτιβιστή».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από τη Μόσχα ή τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης για την ουκρανική δήλωση.



Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και οι επιχειρήσεις ασφάλισης ανώτερων αξιωματούχων στη χώρα υπόκεινται σε εξαιρετικά αυστηρές διαδικασίες.

--



The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr