Μόσχα: Εχθρική η στάση των Σκοπίων να μην δεχθούν Ρώσο πρόξενο στο Μοναστήρι

 


Αύγουστος 12, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

«Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ενημέρωσε επίσημα τη Ρωσική Ομοσπονδία ότι ανακαλεί τη συγκατάθεσή της για τη σύσταση της θέσης του Επίτιμου Προξένου της Ρωσίας στο Μοναστήρι/ Μπίτολα», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Ιβάν Νετσάεφ, δήλωσε ότι οι αρχές στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας δεν έχουν αναφέρει τους λόγους για αυτήν την απόφαση. «Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται και πάλι για μια πολιτικά φορτισμένη εχθρική χειρονομία», είπε. 

Σύμφωνα με τα λόγια του, «αυτό το αντιρωσικό βήμα θα βαθύνει το χάσμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που δημιουργείται από τη συμπεριφορά των Σκοπίων, που επιδεικνύει τυφλή πίστη στους δυτικούς συμμάχους, την πολιτική κυρώσεων και σκληρή πίεση στη Ρωσία».

«Είναι λυπηρό που αυτή τη φορά θυσιάζεται ο θεσμός των επίτιμων προξένων στην αντιρωσική πορεία στα Σκόπια, οι οποίοι συμβάλλουν στην ανάπτυξη διαπροσωπικών επαφών, παρέχουν στήριξη σε ανθρώπους και επιχειρήσεις. Προφανώς δεν νοιάζονται και πολύ για τα δικά τους συμφέροντα και προκαλούν την απάντησή μας, η οποία φυσικά θα ακολουθήσει», τόνισε ο διπλωμάτης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr