Εκκενώθηκαν δύο ρωσικά χωριά στα σύνορα με Ουκρανία μετά από μεγάλη έκρηξη


Αύγουστος 19, 2022. Ελλάδα.

 Δύο ρωσικά χωριά κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία εκκενώθηκαν λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αποθήκη πυρομαχικών την Πέμπτη, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Αυτή η φωτιά έρχεται λίγες μέρες μετά τις εκρήξεις σε στρατιωτική βάση και αποθήκη πυρομαχικών στην χερσόνησο της Κριμαίας. 

Ο κυβερνήτης της περιοχής, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, δήλωσε σε ανάρτησή του στο Τέλεγραμ ότι «μια αποθήκη πυρομαχικών έπιασε φωτιά κοντά στο χωριό Τιμόνοβο», που βρίσκεται λιγότερο από 50 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

 Επεσήμανε ότι δεν καταγράφηκαν θύματα, αλλά οι κάτοικοι του Τιμόνοβο και της γειτονικής πόλης Σολότι «μεταφέρθηκαν σε ασφαλή απόσταση», προσθέτοντας ότι οι αρχές διερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έδειξε μια γιγάντια βολίδα με πυκνό μαύρο καπνό και σε ένα άλλο βίντεο φαίνονται πολλές διαδοχικές εκρήξεις.

Η φωτιά, που ξέσπασε την Πέμπτη, έρχεται εν μέσω μιας σειράς εκρήξεων που έπληξαν ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στο ουκρανικό έδαφος.

Σε ένδειξη της συνεχιζόμενης έντασης, το βράδυ της Πέμπτης, ενεργοποιήθηκε η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κοντά στην πόλη Κερτς στην Κριμαία, όπου βρίσκεται γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο με τη ρωσική ηπειρωτική χώρα, η οποία κατασκευάστηκε με μεγάλο κόστος μετά την προσάρτηση.

«Τα συστήματα αεράμυνας έχουν ενεργοποιηθεί στο Κερτς. Δεν υπάρχει κίνδυνος για την πόλη ή τη γέφυρα», δήλωσε ο περιφερειακός αξιωματούχος Όλεγκ Κριουτσκόφ, όπως αναφέρουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ενώ αυτά τα συστήματα στοχεύουν στην αναχαίτιση και καταστροφή εχθρικών βλημάτων ή αεροσκαφών που θα διεισδύσουν στο πεδίο λειτουργίας τους.

Και την Τετάρτη, το Κίεβο απείλησε, μέσω του προεδρικού συμβούλου Μιχαΐλο Ποντολιακ, να «ξηλώσει» την προαναφερθείσα γέφυρα, η οποία χρησιμοποιείται σήμερα από μεγάλο αριθμό Ρώσων που κατευθύνονται ή επιστρέφουν από διακοπές στην Κριμαία.

rbc.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr