Κωνσταντινούπολη: Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο Μπαλικλί

 


Αύγουστος 4, 2022. Ελλάδα.

 

Φωτιά ξέσπασε στο Ελληνικό Νοσοκομείο Μπαλικλί της Κωνσταντινούπολης. Ενώ οι φλόγες τέθηκαν υπό έλεγχο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον επικεφαλής γιατρό. Ο Ρεμζί Αλμπαϊράκ, επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος, δήλωσε ότι οι ζημιές είναι μεγάλες.

 

Φωτιά ξέσπασε στο Ελληνικό Νοσοκομείο Μπαλικλί στο δήμο Ζεϊτίν Μπουρνού στην Κωνσταντινούπολη από άγνωστη αιτία. 

Ενώ όσοι βρίσκονταν στο νοσοκομείο απομακρύνθηκαν, πυροσβέστες, υγειονομικές και αστυνομικές ομάδες στάλθηκαν στην περιοχή. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από επέμβαση των πυροσβεστικών συνεργείων.

Καθώς η αστυνομία λάμβανε μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, ιατρικές ομάδες επενέβησαν σε όσους επλήγησαν από τον καπνό λόγω της φωτιάς. 

Το γραφείο του Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν θάνατοι ή τραυματισμοί λόγω της πυρκαγιάς και ότι σχεδόν 80 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

 

Ο Μητροπολιτικός δήμαρχος έσπευσε στο καιγόμενο κτήριο

 


Ο μητροπολιτικός δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης  Αλί Γερλίκαγια πήγαν στο καιγόμενο νοσοκομείο.

Ο Γερλίκαγια είπε, «Η πυρκαγιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο μας στο Μπαλικλί μας έχει στεναχωρήσει εξαιρετικά. Ευχόμαστε καλή τύχη στην Κωνσταντινούπολη, στο  Ζεϊτίνμπουρνου, στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και στους ασθενείς που θεραπεύτηκαν. Δεν ξέρουμε τον λόγο προς το παρόν, δεν ξέρουμε τον λόγο», είπε ο Γερλίκαγια.

«Μετά τις μελέτες, η έκθεση θα αποκαλύψει τον λόγο. Ο Μητροπολιτικός Δήμαρχος μας, ο Δήμαρχος Ζεϊτίνμπουρνου και ο Περιφερειάρχης είναι εδώ. Ολοκληρώσαμε εργασίες εκκένωσης. 104 έχουν εκκενωθεί», είπε.

Ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου,  δήλωσε: «Έχουμε μια πυροσβεστική ομάδα που εργάζεται μέσα, επομένως δεν θα πεταχτεί νερό στο κτίριο από ψηλά. Είμαστε εδώ με όλες τις ομάδες μας, θα το θέσουμε υπό έλεγχο σύντομα».

 

«Τεράστια Ζημιά»

 

Ο Ρεμζί Αλμπαϊράκ, επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος, δήλωσε ότι αντιμετώπισαν την πυρκαγιιά με 215 άτομα προσωπικό και 78 οχήματα και είπε:

«Είναι ένα ιστορικό κτίριο. Η φωτιά στην ξύλινη στέγη εκδηλώθηκε γρήγορα από βορρά προς νότο λόγω της επίδρασης του ανέμου. Δεδομένου ότι η δομή του οικοπέδου δεν ήταν πολύ κατάλληλη για την πρόσβαση των πυροσβεστικών μας οχημάτων, δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε πολύ το κτίριο. Το κυκλώσαμε όσο το επέτρεπε η γεωγραφία», είπε.

Δηλώνοντας ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο, ο Αλμπαϊράκ είπε:

 «Οι εργασίες ψύξης συνεχίζονται. Μόνο αφού ολοκληρώσουμε όλες τις εργασίες μπορούμε να κάνουμε μια γενική εκτίμηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Η ζημιά είναι τεράστια γιατί καταστράφηκε τελείως η οροφή. Όλα κάηκαν γιατί ήταν ξύλα. Όταν επεμβήκαμε, επεμβήκαμε με νερό και αφρό. Ως εκ τούτου, τα σημεία όπου επεξεργαζόμαστε νερό και αφρό έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Υπάρχουν επίσης μερικές κατεδαφίσεις. Αλλά η χαρά μας είναι ότι και οι 104 ασθενείς μας απομακρύνθηκαν. Και πάλι μέσα υπήρχαν εύφλεκτα και εκρηκτικά υλικά. Όπως  φιάλες οξυγόνου. Έχουν εκκενωθεί όλοι. Ως εκ τούτου, δεν σημειώθηκε πυρκαγιά ή έκρηξη. Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν θύματα. Υπάρχουν υλικές ζημιές», είπε.


Ο Ερντογάν μίλησε με τον αρχίατρο


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχίατρο Στατί Λεάνα είχε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λόγω της πυρκαγιάς στο Ελληνικό Νοσοκομείο Μπαλικλί.


Σύμφωνα με τη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, ο Ερντογάν εξέφρασε τη θλίψη του για τη φωτιά και μετέφερε τις ευχές του για καλή τύχη. 

Αφού έλαβε πληροφορίες για την κατάσταση του νοσοκομείου, των ασθενών και του προσωπικού, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι εργασίες επισκευής θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό στο νοσοκομείο και έδωσε εντολή στον Υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες εργασίες στο Ελληνικό Νοσοκομείο Μπαλικλί. 

Gazete Duvar

--

 

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr