Τουρκία: Ο Γάλλος πρέσβης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για «αντιτουρκική προπαγάνδα»


Δεκέμβριος 26, 2022. Ελλάδα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Γάλλο πρεσβευτή για δράση «αντιτουρκικής προπαγάνδας» του απαγορευμένου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στο Παρίσι, δήλωσε στο RIA Novosti διπλωματική πηγή στην Άγκυρα στις 26 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γάλλος πρέσβης στην Άγκυρα, Ερβέ Μαγκρό , κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών λόγω της «μαύρης προπαγάνδας» που εξαπέλυσαν οι Κούρδοι εναντίον της Τουρκίας με πρόσχημα τη γαλλική επίθεση στο Παρίσι στις 23 Δεκεμβρίου και τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών της Γαλλίας και πολιτικών σε αυτή την προπαγάνδα.

Ο Γάλλος πρέσβης ενημερώθηκε για τη θέση της Άγκυρας. Πηγή είπε στους δημοσιογράφους ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι η Γαλλία θα ενεργήσει με κοινή λογική ενόψει του προαναφερθέντος περιστατικού και δεν θα επιτρέψει στην τρομοκρατική οργάνωση να προωθήσει τα ύπουλα σχέδιά της.

Όπως ανέφερε το regnum.ru, στη Γαλλία, μετά τις διαδηλώσεις στις 24 Δεκεμβρίου, αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν ξανά τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, στον τόπο της επίθεσης σε τρεις εκπροσώπους της κουρδικής κοινότητας, στην οδό Enghien στο Παρίσι.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr