Τουρκία: Στην επαρχία Σιίρτ ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων αυτονομιστών


Δεκέμβριος 5, 2022. Ελλάδα.

Με τριάντα επτά επιχειρησιακές μονάδες με 533 μέλη της Στρατοχωροφυλακής  ξεκίνησε η επιχείρηση «Αποκλεισμού Φθινοπώρου- Χειμώνα», στην επαρχία Σιίρτ κατά των Κούρδων αυτονομιστών.

Η επιχείρηση της Στρατοχωροφυλακής φέρει το όνομα ενός σκοτωμένου αξιωματικού της τουρκικής χωροφυλακής του «Ersan Yenici», άρχισε από την περιοχή «Mansur Deresi» στο Περβάρι της Σιίρτ.

Σύμφωνα με το τούρκικο υπουργείο Εσωτερικών η επιχείρηση της στρατοχωροφυλακής γίνεται «για να  αφαιρεθεί η τρομοκρατική οργάνωση PKK από την ατζέντα της χώρας και να εξουδετερωθούν οι τρομοκράτες που έχουν καταφύγιο στην περιοχή. 


Στην επιχείρηση που διεξάγεται υπό τη διεύθυνση και τη διοίκηση της Διοίκησης Χωροφυλακής Επαρχιακής Χωροφυλακής συμμετέχουν οι Ειδικές Επιχειρήσεις Χωροφυλακής (JÖH), Αστυνομικές Ειδικές Επιχειρήσεις (PÖH), Καταδρομείς Χωροφυλακής και Φρουροί Ασφαλείας, με ένα σύνολο  533 ανδρών.

Όπως σημειώνεται, «οι επιχειρήσεις στην επαρχία Σιίρτ πραγματοποιούνται για την πλήρη εξάλειψη της τρομοκρατίας στη χώρα και υποστηρίζονται από το λαό με πίστη και αποφασιστικότητα».

Dha

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr