«Φόβοι για εισβολή της Ρωσίας στη Μολδαβία»- Υπηρεσία πληροφοριών της χώρας


Δεκέμβριος 19, 2022. Ελλάδα.

Η Ρωσική Ομοσπονδία σχεδιάζει να εισβάλει στο έδαφος της Μολδαβίας το 2023, γράφει μολδαβικό δημοσίευμα επικαλούμενο τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας, Αλεξάντρου Μουστεάτσα (Alexandru Musteaţă).

Σύμφωνα με τον Μουστεάτσα όλα θα κριθούν  από την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία. Πρόσθεσε, ότι προς το παρόν αναλύονται πολλά σενάρια, όπως αυτό της χερσαίας εισβολής της Ρωσίας μέσω της Ουκρανίας. 

Αναμένεται ότι το Κρεμλίνο σχεδιάζει να επιτεθεί είτε στις αρχές του έτους τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, είτε λίγο αργότερα - τον Μάρτιο-Απρίλιο.

«Για να δημιουργήσει μια σύνδεση με την περιοχή της Υπερδνειστερίας, που είναι το έδαφος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, μπορούμε να πούμε σίγουρα ότι ναι, σκοπεύουν (οι Ρώσοι) να έρθουν εδώ, να συνδεθούν. Μπορούμε να συζητήσουμε τι θα γίνει στη συνέχεια, τις προθέσεις τους σχετικά με το Κισινάου, αλλά αυτός είναι ο πραγματικός και πολύ υψηλός κίνδυνος», τόνισε ο Μουστεάτσα.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ασφαλείας σημείωσε επίσης ότι η μεγαλύτερη αποθήκη πυρομαχικών στην Ευρώπη, η οποία βρίσκεται στην Kobasna στην περιοχή της Υπερδνειστερίας, φυλάσσεται στο μέγιστο από τους Ρώσους.

 Η Ρωσία πιθανότατα θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτά τα πυρομαχικά κατά τη διάρκεια μιας εισβολής.

TvMoldova

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr