Πόλεμος πληροφοριών μεταξύ Μόσχας και Βερολίνου... Ρώσος κατάσκοπος στη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών


Δεκέμβριος 22, 2022. Ελλάδα.

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν ένα μέλος της υπηρεσίας πληροφοριών της, αφού θεωρήθηκε ύποπτο για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Γερμανίας δήλωσε ότι ένας πράκτορας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος είναι ύποπτος για μετάδοση πληροφοριών στη Ρωσία, συνελήφθη.

Η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο Γερμανός υπήκοος Carsten L., μέλος της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (BND), είναι ύποπτος ότι έχει διαβιβάσει πληροφορίες που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών».

H BND, εξάλλου, ανακοίνωσε στο Βερολίνο ότι ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου την Πέμπτη. Ο ύποπτος βρίσκεται τώρα υπό κράτηση. 

«Αφού η BND έλαβε γνώση μιας πιθανής ύποπτης υπόθεσης στις δικές της τάξεις, ως μέρος του έργου της στις πληροφορίες, η υπηρεσία ξεκίνησε αμέσως εκτεταμένες εσωτερικές έρευνες», δήλωσε ο πρόεδρος της BND Μπρούνο Καλ. 

Όταν επιβεβαίωσαν την υποψία, κλήθηκε αμέσως ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας. «Συνεργαζόμαστε στενά και με εμπιστοσύνη με τις ανακριτικές αρχές για να διευκρινιστεί σε βάθος η υπόθεση», είπε ο Καλ.

Έχοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες έρευνες, η BND δεν θα σχολιάσει δημοσίως περαιτέρω λεπτομέρειες της υπόθεσης μέχρι νεοτέρας, τόνισε ο Καλ. 

«Η αυτοσυγκράτηση και η διακριτικότητα είναι πολύ σημαντικές σε αυτή την ειδική περίπτωση».

 

Focus.de

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr