Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Η Τουρκία προσκάλεσε 4 φιλικές χώρες για παραγωγή τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών

 

φωτό Gazeta Vatan

Ιανουάριος 8, 2023. Ελλάδα.

Η Άγκυρα προσκάλεσε τις τέσσερις προς την Τουρκία φιλικές χώρες  να συμμετάσχουν στην παραγωγή του μαχητικού της αεροσκάφους, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Αμυντικής Βιομηχανίας υπό την Τουρκική Προεδρική Διοίκηση Ισμαήλ Ντεμίρ.

«Καλούμε τις φιλικές και αδελφικές χώρες να συμμετάσχουν στο εθνικό σχέδιο πολεμικών αεροσκαφών. Αυτές οι χώρες περιλαμβάνουν την Ινδονησία, το Πακιστάν, τη Μαλαισία, το Αζερμπαϊτζάν», ανέφερε ο Ντεμίρ.

Η πρόσκληση έγινε κατά τη συνέντευξη Τύπου της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών με τίτλο «Στόχοι Αμυντικής Βιομηχανίας 2023» πραγματοποιήθηκε στο Teknopark της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ντεμίρ αναφέρθηκε εκτενώς στις προθέσεις της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας για περαιτέρω ανάπτυξη των αμυντικών παραγωγών κατά το νέο έτος, επισημαίνοντας ότι το 2022 υπήρξε προσοδοφόρο για την τουρκική οικονομία στο τομέα  αυτόν.

«Στην αεροπορία και στο διάστημα, θα βγάλουμε το Εθνικό μας Αεροσκάφος Μάχης από το υπόστεγο και θα το δείξουμε σε όλο τον κόσμο.

Το αεροσκάφος εκπαίδευσης αεριωθούμενων και ελαφρών επιθέσεων HÜRJET θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση.

πρακτορείο Anadolu

Θα πραγματοποιηθούν διάφορες δοκιμές ελιγμών πτήσης και ενσωματώσεις πυρομαχικών του Bayraktar KIZILELMA, του μαχητικού μας μη επανδρωμένου πολεμικού αεροπλάνου.

Στο πλαίσιο του Έργου μας ÖZGÜR, θα παραδώσουμε τα πρώτα F-16 των οποίων ο εκσυγχρονισμός αεροσκαφών θα ολοκληρωθεί.

 Θα κάνουμε τις πρώτες παραδόσεις του αρχικού μας ελικοπτέρου GÖKBEY στη Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής.

 Το επιθετικό Bayraktar TB3, το οποίο θα αναπτύξουμε στο πλοίο ANADOLU, θα κάνει την πρώτη του πτήση. Με την παράδοση του 6ου και τελευταίου αεροσκάφους θαλάσσιας περιπολίας P-72 θα ολοκληρωθεί το έργο Meltem-3.

  Ο δορυφόρος Cube KILIÇSAT θα εκτοξευτεί στο διάστημα, ο οποίος θα παρέχει στην εθνική και τοπική μονάδα παραγωγής LNA ιστορία στο διάστημα και θα λαμβάνει πληροφορίες για τη θέση και τη διαδρομή των πλοίων.

Το IMECE Earth Observation Satellite θα εκτοξευτεί στο διάστημα», δήλωσε μεταξύ των άλλων.

 

 Μετά την παρουσίαση, προβλήθηκε το βίντεο που ετοίμασε η Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών, για τους στόχους του 2023 της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr