Σκόπια: ‘Πατριώτες’ θα φρουρούν τον τάφο του Γκότσε Ντέλτσεφ- δεν θα επιτρέψουν να πλησιάσουν Βούλγαροι


Ιανουάριος 28, 2023. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο πρόεδρος του Πατριωτικού Ινστιτούτου του VMRO-DPMNE, Αλεξάνταρ Παντόφ,  ανακοίνωσε ότι την παραμονή της ημέρας γέννησης του ‘Μακεδόνα’ ήρωα Γκότσε Ντέλτσεφ, η ηγεσία του Ινστιτούτου θα οργανώσει μια «ηρωική φρουρά» με παρουσία στο τάφο του επαναστάτη στις 4 Φεβρουαρίου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Πατριωτικού Ινστιτούτου, ο Παντόφ κάλεσε όλους τους πολίτες και τους θαυμαστές του έργου του Ντέλτσεφ να προσέλθουν και να υποβάλουν τα σέβη τους.

«Καταδικάζουμε τον σοβινισμό και τις αρνητικές πολιτικές που προέρχονται από τη Βουλγαρία και τροφοδοτούνται περαιτέρω από άτομα της βουλγαρικής πολιτικής. Ο Γκότσε είναι ‘Μακεδονία’ και ο Γκότσε ανήκει στον κόσμο. Απευθύνουμε έκκληση στον ‘μακεδονικό’ λαό, τη ‘μακεδονική’ κυβέρνηση και όλους τους καλοθελητές να τιμήσουν τον τάφο του ‘Μακεδόνα’ Γκότσε Ντέλτσεφ», δήλωσε ο Παντόφ.

Ο Παντόφ λέει ότι απαγορεύουν σε οποιονδήποτε από μια ξένη χώρα να έρθει με άλλα εθνικά σύμβολα ή συνθήματα στα οποία θα αρνούνταν τη μοναδικότητα της ‘Μακεδονίας’, το κράτος και τον λαό, που θα έλεγαν «απρέπειες» ή παρόμοια άσματα, γιατί όπως είπε ο Παντόφ, αυτό δεν θα ήταν καλό για αυτούς, ούτε για τους άλλους.

Χθες, σε σχέση με τον εορτασμό της 4ης Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι είπε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και οι υπηρεσίες έχουν καθημερινές δραστηριότητες και ότι σχηματίζεται ειδικό αρχηγείο για τη δραστηριότητα αυτή.

Από πριν από δύο μέρες οι πολίτες οργανώθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα καθώς σχεδιάζουν να στήσουν οδοφράγματα για να σταματήσουν τους Βούλγαρους πολίτες που ανακοίνωσαν ότι θα έρθουν στα Σκόπια στις 4 Φεβρουαρίου για να γιορτάσουν την επέτειο της γέννησης του Γκότσε Ντέλτσεφ. 

Εκτός από τις ανακοινώσεις για «νυχτερινή φρουρά» από τις 3 Φεβρουαρίου μπροστά από την εκκλησία « Σβέτι Σπας», όπου βρίσκεται ο τάφος του Ντέλτσεφ, υπάρχει και ένα κάλεσμα στο Facebook που ζητά τον αποκλεισμό δρόμων.

Ο υπουργός Σπασόφσκι επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται κανενός είδους οργάνωση πολιτών για οδοφράγματα ή νυχτερινές φρουρές, γιατί, όπως τόνισε, οι θεσμοί του κράτους είναι εδώ.

«Κάνω έκκληση σε όλους για μια ειρηνική, αξιοπρεπή γιορτή και το κράτος, το υπουργείο Εσωτερικών και οι υπηρεσίες ασφαλείας είναι εδώ για να κάνουν τα πάντα και να εξασφαλίσουν ειρηνικές συνθήκες», είπε ο Σπασόφσκι, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr