Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση: Επίθεση με πυραύλους σε βάση του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία


Ιανουάριος 4, 2023. Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM), αναφέρεται ότι το πρωί πραγματοποιήθηκε επίθεση με πυραύλους σε στρατιωτικές βάσεις του Συνασπισμού σε περιοχή υπό τον έλεγχο τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας - SDF.

«Δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στη Βάση του Διεθνούς Συνασπισμού στη βορειοανατολική Συρία στις 09:00, ώρα Συρίας», ανέφερε η δήλωση που έγινε στο Twitter, υπογεγραμμένη από τον εκπρόσωπο της CENTCOM, Τζο Μπουτσίνο. Λεπτομέρειες για την περιοχή  που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των SDF δεν κοινοποιήθηκαν.

Οι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στην Πετρελαϊκή Βάση «Κόνικο», όπου σταθμεύουν δυνάμεις του συνασπισμού στην ανατολική ύπαιθρο του Ντέιρ εζ Ζορ, στις 09:00 τοπική ώρα.


«Τέτοιες επιθέσεις σε βάσεις του συνασπισμού και οικισμούς πολιτών θέτουν σε κίνδυνο την επιβαλλόμενη σταθερότητα και ασφάλεια της περιοχής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της CENTCOM, Τζο Μπουτσίνο. 

Είναι γνωστό ότι τρομοκρατικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν βρίσκονται στους οικισμούς al-Muhasan, al-Mayadin και al-Bukemal στα δυτικά του Ευφράτη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr