Βουλγαρικό VMRO: Λάθος των Σκοπίων το «Non Grata» σε ευρωβουλευτή


«Δεν υπάρχει ταξιδιωτική απαγόρευση στη Βόρεια Μακεδονία. Αυτό δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος του VMRO  Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ στον αέρα του Radio Blagoevgrad»

Ιανουάριος 27, 2023. Ελλάδα.

Ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ πρώην πρόεδρος του βουλγαρικού VMRO-BND και πρώην υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Μπλαγκόεβγκραντ» (bnr.bg/blagoevgrad), επέκρινε την προτροπή του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να χαρακτηριστεί ο ευρωβουλευτής Άνγκελ Τζαμπάσκι ως «Persona non Grata».

«Πιθανώς στην πρωτεύουσα των δυτικών γειτόνων μας, συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει τρόπος να απαγορεύσουν σε δύο ευρωβουλευτές να επισκεφθούν αυτή τη χώρα, τη στιγμή που η Βόρεια Μακεδονία θέλει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν τηρούνται οι απαιτήσεις της υπογραφείσας συμφωνίας καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Απόδειξη είναι οι επιθέσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους στο Μοναστήρι/ Μπίτολα και την Αχρίδα και την τελευταία εβδομάδα ο ξυλοδαρμός του γραμματέα του συλλόγου στην Αχρίδα, Χριστιάν Πεντίκοφ. Αρκετά δυσάρεστες εντυπώσεις άφησαν οι δηλώσεις του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας  Στέβο Πενταρόφσκι και του Υπουργού Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι. Οι παραχωρήσεις που έκανε το βουλγαρικό κοινοβούλιο με την άρση του βέτο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία θεωρήθηκαν ως ένδειξη αδυναμίας της βουλγαρικής πλευράς», έτσι σχολίασε ο Καρακατσάνοφ τα γεγονότα στη συνέντευξη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr