Σκόπια: «Κυβερνητικοί έδιωξαν ιερέα από κηδεία»

Μπράβοι  διώχνουν τον ιερέα από την κηδεία


Μάιος 13, 2011.

«Το δράμα μια κηδείας στο νεκροταφείο της πόλης  Καβαντάρτσι, έγινε διπλό», γράφει η σκοπιανή Ντνέβνικ.

Η σλαβική «Μακεδονική Εκκλησία» έστειλε μπράβους να σταματήσουν κηδεία στο νεκροταφείο της πόλης, επειδή ο ιερέας ανήκε στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας.

Σκοπιανή εφημερίδα: «Οι ειδικοί περιμένουν πτώχευση της Ελλάδας»


Μάιος 13, 2011.

Η σκοπιανή εφημερίδα ‘Ντνέβνικ’ σε πρωτοσέλιδο άρθρο της αναφέρεται  στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Βουλγαρία: «Στην εθνική ασφάλεια επικρατεί χάος»


Μάιος 13, 2011.
Σόφια.

«Ολοένα και περισσότεροι στην Εθνική Ασφάλεια της Βουλγαρίας, βασίζονται στο γεγονός ότι όταν παραστεί ανάγκη, θα τους βοηθήσουν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ», δήλωσε, σήμερα, στο ‘Radio Focus’, ο καθηγητής Ντιμιτάρ Γιόνσεφ, ειδικός σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Σκόπια: Συνάντηση Γκεοργκιέφσκι με Αμερικανό Πρέσβη


Μάιος 12, 2011.

Οι εκλογές και το θέμα της ονομασίας, εντάσσονταν στην κεντρική ατζέντα των συνομιλιών του Λιούπκο Γκεοργκιέφσκι και του αμερικανού πρέσβη στα Σκόπια, Φίλιπ Ρίκερ, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στην αμερικανική πρεσβεία.

Το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζει εάν ο Καντάφι είναι ζωντανός!


Μάιος 12, 2011.

Το ΝΑΤΟ παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει αν ο Λίβυος ηγέτης, Μουαμάρ Καντάφι, είναι ζωντανός ή νεκρός, σύμφωνα με την βρετανική ‘Τέλεγκραφ’. Μετά την επίθεση της 30ης Απριλίου, στην οποία σκοτώθηκε ο γιος του Καντάφι, δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση και το γεγονός αυτό ενισχύει τις φήμες ότι έχει σκοτωθεί.

Οχρίδα: Το προπύργιο της πορνείας


Μάιος 12, 2011.

«Φρέσκα ψάρια, ντόπιο κρασί. Είναι η ρομαντική διακόσμηση της Οχρίδας. Αν δεν ήταν ο τουρισμός, η ανεργία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.
Θα ήταν άνεργη και η Σνεζάνα, η οποία δεν εργάζεται ως σερβιτόρα, αλλά ως πόρνη…»

Πρωθυπουργός Ουγγαρίας: «Να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις της πΓΔΜ με την ΕΕ»…


Μάιος 12, 2011.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban,  δήλωσε ότι η διαφωνία ονόματος με την Ελλάδα δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την  έναρξη των συνομιλιών για την ένταξης της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Interpol Διεθνές Φόρουμ στη Μάλτα για την εγκληματικότητα


Μάιος 12, 2011.

Το  40ο Συνέδριο της Ιντερπολ, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκή Περιφερειακής Διάσκεψης, άρχισε χθες στη Μάλτα, για την καταπολέμηση της διεθνούς εγκληματικότητας,  με την παρουσία  150 ανώτατων αξιωματούχων οι οποίοι εκπροσωπούν τουλάχιστον 50 χώρες και 16 διεθνείς οργανισμούς- συμπεριλαμβανομένων της Europol και της Frontex .
Το Συνέδριο θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Μαΐου και στα θέματα συζήτησης περιλαμβάνονται η τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα, η διακίνηση ναρκωτικών, η εμπορία ανθρώπων, η  παράνομη διακίνηση ανθρώπων, οι θαλάσσιες πειρατείες και οι ένοπλες ληστείες κατά πλοίων.

Κοσσυφοπέδιο Προβλήματα δημιούργησε η επίσκεψη επίσημου απεσταλμένου της Σερβίας …


Μάιος 12, 2011.

Όπως αναμενόταν, η σερβική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μπόρκο Στεφάνοβιτς, η οποία ήταν επιφορτισμένη  με τον προγραμματισμό τεχνικών λεπτομερειών των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας , έφθασε σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο.

Σκόπια: « Η Παπαδοπούλου λέει ότι η ελληνική αστυνομία ενήργησε σωστά»


Μάιος 11, 2011.

«Για το χθεσινό συμβάν στη Θεσσαλονίκη με τον διπλωματικό εκπρόσωπο της πΓΔΜ, η ελληνίδα επικεφαλής του διπλωματικού Γραφείου στα Σκόπια, κλήθηκε επειγόντως από το Σκοπιανό Υπουργείο Εξωτερικών, να παραλάβει τη διπλωματική διαμαρτυρία προς την Ελλάδα»

Σκόπια: Στην Αθήνα τραυματίστηκαν οκτώ, συνελήφθησαν είκοσι τέσσερις


Μάιος 11, 2011.

Οκτώ τραυματίες και 24 συλλήψεις και ζημιές, ήταν το αποτέλεσμα των σημερινών 
διαδηλώσεων στην Αθήνα, αναφέρει το σκοπιανό Κανάλ 5.

Αλβανοί Σερβίας Το πρόβλημα των αιτούντων άσυλο δεν λύνεται με κατασταλτικά μέτρα

Οι Αλβανοί της νότιας Σερβίας αντιδρούν στα μέτρα που ανακοίνωσε η σερβική κυβέρνηση


Μάιος 11, 2011.

Στη συνάντηση που έγινε σήμερα στο Βελιγράδι, μεταξύ του Ύπατου Αρμοστή για τις μειονότητες Knut Vollebek, με τον αλβανό βουλευτή του σερβικού κοινοβουλίου, Ριζά Χαλίμι, το δήμαρχο του Μπουγιάνοβατς Σαΐπ Καμπέρι και τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου των Αλβανών, Γκαλίπ Βεκίρι, συζητήθηκε το πρόβλημα των αιτούντων, ψευδώς, άσυλο.