Η απομόνωση Γκρούεφσκι


Απρίλιος 8, 2011.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, στη διάρκεια της διπλής θητείας του έδειξε απροθυμία να επισκεφθεί τα Τίρανα και την Πρίστινα, αναφέρει σήμερα το αλβανικό πρακτορείο ΙΝΑ.

Στο πρόγραμμα της ημερήσιας διάταξης ( πολιτικής ατζέντας) του Σλάβου πρωθυπουργού, για τις εξωτερικές επισκέψεις, απουσίαζαν αυτές στα Τίρανα και στην Πρίστινα, εκτός από μια φορά πριν από τέσσερα χρόνια (2007) που  έπρεπε να παραβρεθεί για την υπογραφή διακρατικών πρωτοκόλλων, δεν έγιναν περαιτέρω επισκέψεις.

Οι σχέσεις με τα δύο γειτονικά κράτη- επισημαίνει το δημοσίευμα- καθώς και οι υπογραφές διμερών συμφωνιών διεκπεραιώθηκαν από υπουργούς ή επικεφαλής υπουργικών τμημάτων.


Ακόμη και διεθνείς παράγοντες, έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για την έλλειψη προγραμματισμού του Γκρούεφσκι σε επισκέψεις γειτονικών χωρών.

Πηγές προσκείμενες στο πρωθυπουργικό γραφείο του Σλάβου πρωθυπουργού, δήλωσαν ότι  είχε προγραμματιστεί από μια επίσκεψη σε άλλες χώρες της περιοχής καθώς και σε άλλα  παγκόσμια κέντρα.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο Γκρούεφσκι έθεσε προτεραιότητα σε επισκέψεις άλλων χωρών, χωρίς να σημαίνει αυτό  ότι αγνόησε τις γειτονικές χώρες.

Άλλωστε, επισημαίνουν, οι ίδιες πηγές μία από τις προτεραιότητες της σκοπιανής κυβέρνησης ήταν η εντατικοποίηση της συνεργασίας και της φιλίας μεταξύ των γειτονικών κρατών.
--
Τίτλος: «Gruevski ka hezituar vizitat në Prishtinë dhe Tiranë»
Δημοσίευση: ΙΝΑ, 8 Απρ. 11