«Το μήνυμα της Μέρκελ χάθηκε στις διαμαρτυρίες- τι λέει ο γερμανικός Τύπος»



Οκτώβριος 10, 2012.

Βερολίνο-( βουλγαρικό Φόκους)

Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα σηματοδότησε μια μεταστροφή  στην πολιτική της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».


Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 84 τοις εκατό των Ελλήνων έχουν αρνητική θέση για τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Πολλοί την κατηγορούν για τη σοβαρή λιτότητα που βύθισε τη χώρα σε ακόμη βαθύτερη ύφεση.

Ο γερμανικός Τύπος έδειξε την αποστροφή του από τις ενέργειες των Ελλήνων διαδηλωτών που φορούσαν ναζιστικές στολές και έφεραν  σβάστικες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ενάντια στην επίσκεψη της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκερ στην Αθήνα.

«Η Γερμανία δεν το αξίζει αυτό» έγραψε σε πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Bild» κάτω από τη φωτογραφία των διαδηλωτών με ναζιστικές στολές που κουνούσαν σημαίες με τη σβάστικα.

«Απαίσιες οι διαμαρτυρίες στην Αθήνα. Και εμείς ακόμη πληρώνουμε. Αυτή είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα όπως εμφανίστηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας, δεν αξίζει να βρίσκεται στη ζώνη του ευρώ», σχολιάζει με άρθρο της η «Bild».

Η επίσκεψη της Καγκελαρίου ήταν καλοπροαίρετη, αλλά πολιτικά λανθασμένη. Τώρα έχει τα χέρια της δεμένα, προσθέτει η εφημερίδα.

«Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, υποτίθεται ότι ήταν μια  χειρονομία καλής θέλησης αλλά μόλις που ακούστηκε από τους  διαδηλωτές», έγραψε η «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Μόνο που πρέπει να ξέρουν ότι το «Τέταρτο Ράιχ» δεν ευθύνεται για τα προβλήματά τους, ενώ οι Έλληνες  θα δουν φως στο τούνελ, όπως τους είπε η Καγκελάριος, σημειώνει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα «Tagesspiegel» εκφράζει το φόβο ότι το μήνυμα της Μέρκελ χάθηκε ανάμεσα στις διαμαρτυρίες. «Η Μέρκελ πήγε στην Ελλάδα να την επαινέσει αλλά αποδείχθηκε ότι  κανείς δεν είναι τόσο μισητός», προσθέτει η εφημερίδα του Βερολίνου.

«Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επισκέφθηκε την Αθήνα για πρώτη φορά μετά την οικονομική κρίση. Η επίσκεψη έγινε με μια καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ετών. Πολύ αργά η Καγκελάριος της πλουσιότερης χώρας της ΕΕ, εκφράζει τη συμπαράστασή της στην πληγείσα Ελλάδα», δηλώνει η  «Frankfurter rundshau».

Πρόσφατα η Μέρκελ, η Σόιμπλε, ο Βεστερβέλε και άλλοι πολιτικοί της Γερμανίας έχουν πει ευθέως στους Γερμανούς  τις εναλλακτικές λύσεις.

Ή η Ελλάδα θα πρέπει να έχει την διεθνή υποστήριξη και αυτό κοστίζει χρήματα στους Γερμανούς ή να φύγει από την ευρωζώνη  που θα κοστίσει περισσότερα χρήματα στους Γερμανούς, γράφει σε άρθρο του το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr