Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

«Αν ενταχθούν τα Σκόπια στην ΕΕ ως έχουν, κινδυνεύει η Βουλγαρία»Νοέμβριος 5, 2012.

«Εάν τα Σκόπια ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα σήμαινε ότι η ΕΕ θα συμφωνήσει με την πλαστογράφηση της ιστορίας και με τα κατορθώματα τα οποία συνεχίζονται εναντίον των Βουλγάρων σε αυτήν τη χώρα»


Με τα λόγια αυτά εκφράστηκε ο Βούλγαρος καθηγητής Ιστορίας, Μπότζινταρ Ντιμίτροφ, ο οποίος προειδοποίησε ότι  στην περίπτωση ένταξης της FYROM στην ΕΕ, ίσως η περιφέρεια του Μπλαγκόεβγκραντ απαιτούσε αυτονομία, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η σλαβική των Σκοπίων ‘Τζουρνάλ’.

Σε αυτήν την περίπτωση θα εντάξουν τους ήρωες μας σε αυτούς και στη συνέχεια ο αγώνας θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία. Αν τα Σκόπια μια μέρα γίνουν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ενδυναμώσουν τις απαιτήσεις  εναντίον μας, ιδιαίτερα αυτές που σήμερα είναι γνωστές.

«Περιμέναμε 22 χρόνια να μεγαλώσει αυτή η «κοπέλα», να εκπαιδευτεί και να γίνει σοφότερη. Μόνο που η κόρη ενηλικιώθηκε αλλά δεν άλλαξε.

»Το γεγονός ότι η βουλγαρική κυβέρνηση και  ο πρόεδρος Ρόζεν Πλεβνέλιεφ  προσχώρησαν με την Ελλάδα σχετικά για τη «Μακεδονία», αυτό θεωρείται καλή εξέλιξη.

Αυτή πράγματι ήταν μια παλιά ελληνική περιφέρεια. Και κατανοούμε ότι θέλουν να προστατευθούν οι Έλληνες», είπε ο  Βούλγαρος Ιστορικός, σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr