«Τρομοκρατική πράξη η επίθεση στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια και όχι ένα αστείο»



Δεκέμβριος 1, 2012.

Το κοκτέιλ μολότοφ που ρίχτηκε στην αμερικανή πρεσβεία στα Σκόπια, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια τρομοκρατική πράξη.

Αυτό ειπώθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων, σύμφωνα με αλβανικές πηγές που τονίζουν ότι τα σλαβικά μέσα των Σκοπίων προσπάθησαν να ελαχιστοποιήσουν αυτήν την πράξη που αποτελεί απειλή για τη διπλωματικής αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στα Σκόπια.

«Αυτό το συμβάν μπορεί να θεωρηθεί ως πράξη τρομοκρατίας και δεν είναι ένα παιχνίδι ή μια περιπέτεια με σκοπό να δημιουργηθούν ενδιαφέρουσες ειδήσεις», δήλωσαν οι πηγές αυτές, σημειώνοντας ότι τέτοια γεγονότα θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, τόσο προς το συμβάν,  όσο και τη δυνατότητα συμμετοχής ατόμων ή άλλων ομάδων.

Τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης- σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων- ανέφεραν την επίθεση στην πρεσβεία ως μια περιπέτεια από ένα μεθυσμένο άτομο που είχε ως κίνητρο της επίθεσης την παρακολούθηση μιας αμερικανικής ταινίας.

Ωστόσο, δεν δόθηκαν συμπληρωματικές διευκρινίσεις για την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης που είναι 37 ετών και έχει τα αρχικά ΑΝ, Σλάβος από τα Σκόπια… (γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων)

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr