Αλβανία: Συνάντηση Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου
Σεπτέμβριος 24, 2014.

Τίρανα.

Ο πρόεδρος του αλβανικού Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, δέχθηκε σήμερα τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο συνεχάρη για τη δεύτερη θητεία του και εκτίμησε ως θετικό το ρόλο του, στη διαχείριση της παράκτιας ελληνικής πόλης, η οποία γενναιόδωρα υποστηρίζει τη σημαντική αλβανική κοινότητα στη Θεσσαλονίκη και τα  περίχωρά της.


Ο Ιλίρ Μέτα, είπε ότι η αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα και η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, αποτελούν μια σταθερή γέφυρα της  ισχυρής παραδοσιακής φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος του αλβανικού Κοινοβουλίου συνεχάρη τον Μπουτάρη για τη συμφωνία αδελφοποίησης μεταξύ των πόλεων της Θεσσαλονίκης και του Δυρραχίου, σημειώνοντας ότι οι δύο αυτές σημαντικές πόλεις αποτελούν την πύλη των ξένων επενδύσεων σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μέτα τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και ιδιαίτερα σε διασυνοριακό επίπεδο.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης, τόνισε ότι η συνεργασία, η αγάπη και η φιλία μεταξύ των λαών, αρχίζει με τις πρώτες επαφές μεταξύ των πόλεων και από την άποψη αυτή, θα πρέπει να προστεθούν οι επαφές μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων και η εντατικοποίηση των πολιτιστικών ανταλλαγών, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr