Εθνικό Πένθος για θάνατo Αμπντουλάχ σε Τουρκία και Ιορδανία




Ιανουάριος 24, 2015.

Η Τουρκία ανακοίνωσε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου ημέρα πένθους για το θάνατο του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ Μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, ενώ η Ιορδανία μέσω του κυβερνητικού πρακτορείου ανακοίνωσε κήρυξη εθνικού πένθους 40 ημερών.


Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν μετέβη στη Σομαλία, ακυρώνοντας την περιοδεία του σε χώρες της Αφρικής για να παραστεί στην κηδεία του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Ενώ ο βασιλιάς Αμπντουλάχ Ιμπν αλ Χουσεΐν, ηγέτης του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, διέκοψε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και πέταξε προς τη Σαουδική Αραβία, σημειώνει η τουρκική Hamberler.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά το θάνατο του βασιλιά Αμπντουλάχ,  δήλωσαν δια της εκπροσώπου,  Jen  Psaki,  ότι οι ΗΠΑ δεν θα αλλάξουν τη στενή συνεργασία  με το διάδοχο του αραβικού βασιλείου, Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ που είναι ο έβδομος κατά σειρά βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr